در مسیر تحقق «بندر امام نوین»

نگاهی به دستاوردهای مهم آزمایشگاه پتروشیمی بندر امام/ صرفه‌چویی بیش از هزار میلیاردی

آزمایشگاه مرکزی پتروشیمی بندر امام، بزرگ‌ترین آزمایشگاه صنعت پتروشیمی کشور، با نوسازی تجهیزات تحریمی، استانداردسازی بین‌المللی و بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، تحولی چشمگیر را در راستای اهداف توسعه‌ای «بندر امام نوین» رقم زده و صرفه‌جویی اقتصادی قابل‌توجهی به همراه داشته است.

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی‌ ایران ( ایپنا) ،رئیس آزمایشگاه مجتمع با اشاره به بازسازی تجهیزات ازرده‌خارج و تحریمی، از اقداماتی اساسی در این حوزه خبر داد و تصریح کرد: ۱۳ دستگاه کروماتوگرافی گازی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری به‌روزرسانی و بازسازی شده‌اند که این اقدام، صرفه اقتصادی بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال به همراه داشته است.

مهندس نورزی‌خواه همچنین با اشاره به راه‌اندازی مجدد دستگاه ICP (نشر اتمی پلاسما) که قابلیت تحلیل هم‌زمان ۷۰ عنصر را دارد، گفت: این دستگاه که به دلیل تحریم‌ها و نبود قطعات سخت‌افزاری مناسب، به مدت پنج سال غیرفعال بود، باتکیه‌بر دانش و فناوری داخلی مجدداً در چرخه عملیاتی قرار گرفت.

وی در ادامه افزود: تجهیزات دیگری شامل دستگاه‌های اندازه‌گیری گوگرد، رطوبت گازها، جذب اتمی، تزریق پلیمری، شاخص برمین، شاخص جریان ذوب (MFI) و کشش پلیمرها نیز باهمت کارشناسان مجتمع و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، بازسازی شده‌اند که این اقدامات، مجموعاً صرفه اقتصادی بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال را برای مجتمع به همراه داشته است.

استانداردسازی آزمایشگاه‌ها بر اساس مدل بین‌المللی ISO 17025

او ادامه داد: یکی از اقدامات راهبردی این مجموعه، استانداردسازی آزمایشگاه‌ها بر اساس استانداردهای بین‌المللی ISO 17025 است. در این فرایند، پارامترهایی نظیر دما، رطوبت و نور بهینه‌سازی شده‌اند تا شرایط مطلوب برای انجام آزمایش‌ها و تضمین کیفیت محصولات فراهم شود.

حفظ محیط‌زیست و ارتقای ایمنی کارکنان

نورزی‌خواه با اشاره به عملکرد ایمنی آزمایشگاه افزود: طی دو سال گذشته، با شناسایی و بازسازی نقاط دارای پتانسیل خطر بالا، هیچ حادثه فرایندی در مجموعه رخ نداده است. همچنین، اقداماتی در راستای حفاظت از محیط‌زیست، از جمله استانداردسازی ظروف نمونه‌گیری، جلوگیری از ورود مواد دورریزی به فاضلاب، و کاهش حجم نمونه‌ها متناسب با نوع آزمون انجام شده که به‌عنوان گامی عملی در جهت صیانت از منابع طبیعی ارزیابی می‌شود.

دستاوردهای بزرگ و تحقق “بندر امام نوین” باصرفه جویی یک هزارمیلیاردریالی

رئیس آزمایشگاه در پایان خاطرنشان کرد: این اقدامات که در تعامل مستقیم با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی و بهره‌گیری از توان کارشناسان داخلی انجام شده است، علاوه بر صرفه‌جویی بیش از یک هزار میلیارد ریال، به تحقق اهداف استراتژیک بندر امام نوین در حوزه‌های توسعه زیرساخت‌ها، ارتقای ایمنی و حفاظت از محیط‌زیست کمک شایانی کرده است.

https://ipna.news/173795کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *