مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران:

تأمین خوراک پتروشیمی‌ ها در زمستان با هماهنگی NPC انجام می‌شود

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران از هماهنگی کامل این شرکت با شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی در فصل سرما خبر داد.

به  گزارش خبرگزاری پتروشیمی‌ ایران (ایپنا)، عید توکلی امروز (جمعه، ۱۹ اردیبهشت) در دومین روز بیست‌و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درباره برنامه شرکت ملی گاز ایران برای تأمین خوراک پتروشیمی‌ ها در فصل زمستان گفت: «در زمینه تأمین خوراک پتروشیمی‌ ها خوشبختانه هماهنگی بسیار خوبی با شرکت ملی صنایع پتروشیمی برقرار شده است. ما میزان گاز قابل تخصیص به این صنایع را در اختیار معاونت یادشده قرار می‌دهیم و آن‌ ها نیز از طریق مدیریت کنترل تولید NPC خوراک را میان واحدهای پتروشیمی تقسیم می‌کنند.»

وی افزود: «واگذاری مدیریت تخصیص خوراک به خود ذی‌نفعان، یعنی شرکت‌ های پتروشیمی و متولیان این حوزه، به مراتب اثربخش‌تر و منطقی‌تر است و از بروز ناهماهنگی‌ ها جلوگیری می‌کند.»

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره گذر موفق از زمستان گذشته با تأکید بر اینکه این فصل از نظر مدت، شدت و گستردگی سرما رکوردی کم‌سابقه به جا گذاشت، افزود: برای نخستین بار، تولید گاز خشک در شبکه گاز کشور به ۸۸۰ میلیون مترمکعب در روز رسید که این دستاورد حاصل مدیریت یکپارچه و هماهنگ در مجموعه وزارت نفت بود. افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز در کمتر از سه ماه نیز نمونه‌ای از همین عملکرد مدیریتی است.

مدیریت دقیق مصرف و تأمین انرژی در شرایط ناترازی گاز

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در آبان‌ ۱۴۰۳، سرمای شدید مناطق اسکاندیناوی به ۱۱ استان شمالی کشور رسید و دمای هوا تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد کاهش یافت، ادامه داد: در حالی که مخازن نفت‌گاز کشور در وضعیت مطلوبی نبود، مدیریت مصرف و تأمین انرژی با دقت و تلاش شبانه‌روزی دنبال شد. پاییز ۱۴۰۲ به اذعان سازمان هواشناسی گرم‌ترین پاییز نیم‌قرن اخیر ایران بود و مصرف نیز با اضافه شدن ۹۰۰ هزار مشترک جدید افزایش یافت.

توکلی با بیان اینکه در شرکت ملی گاز ایران، از ابتدای امسال، برنامه‌ریزی برای عبور موفق از زمستان با جدیت دنبال شد، تصریح کرد: نشست‌های متعدد با حضور تمام مدیران و کارشناسان برگزار شد، در روزهای ابتدایی فروردین ۱۴۰۴، فشار ورودی در ایستگاه‌های CGS به ۳۶ PSI رسید. طی این دوره، با وجود سرمای شدید، توزیع گاز در سراسر کشور، به‌ویژه در مناطق شمالی بدون وقفه انجام شد.

وی با اشاره به پیش‌بینی ناترازی ۱۵۰ میلیون مترمکعبی در زمستان گذشته که در برخی روزها تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب نیز افزایش یافت، تأکید کرد: در این شرایط لازم بود اقدام‌های اساسی و فوری صورت گیرد. این ناترازی یک‌شبه به‌وجود نیامده، بلکه حاصل سال‌ها فاصله بین تولید و مصرف است.

افزایش ظرفیت انتقال گاز و پایداری تأمین گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه با وجود همه چالش‌ها در ۱۴۰۳، این شرکت نسبت به سال ۱۴۰۲ بالنده‌تر عمل کرد، گفت: برای نمونه، ۱۷ ایستگاه تقویت فشار وارد مدار شد و ۳۰ توربوکمپرسور در نقاط حساس عملیاتی کشور به‌کار گرفته شدند، همچنین ظرفیت انتقال در کریدور شرق کشور تا ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت.

توکلی با بیان اینکه با وجود ادامه تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها تا آبان‌ ۱۴۰۳، پایداری تأمین گاز حفظ شد، تصریح کرد: در برخی مقاطع، همکاران ما در فاز یک پالایشگاه‌ها، با وجود ظرفیت اسمی ۲۵ میلیون مترمکعب، تا ۳۹ میلیون مترمکعب گاز منتقل کردند. این عملکرد نتیجه پذیرش ریسک‌های مهندسی‌شده و تلاش کارشناسان شرکت ملی گاز بود.

وی از برگزاری زودهنگام نشست‌های مدیریت سوخت از سوی وزیر نفت قدردانی کرد و گفت: این اقدام، نقش تعیین‌کننده‌ای در آمادگی شرکت‌ها و تقسیم کار میان مدیریت‌های مختلف وزارتخانه داشت. خدا را شکر می‌کنیم که با وجود همه سختی‌ها، هیچ اختلالی در پایداری شبکه گاز کشور ایجاد نشد.

 

https://ipna.news/175695کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *