معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

تکمیل زنجیره ارزش در سواحل خلیج فارس راهبردی ملی است

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنعت پتروشیمی در شمال و جنوب استان بوشهر گفت: باید از تمام ظرفیت های موجود برای تولید محصولات نهایی در صنعت پتروشیمی استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی‌ ایران ( ایپنا)، حسن عباس زاده امروز چهارشنبه (۱۱ اردیبهشت ماه) در آیین گرامیداشت روز خلیج فارس که در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران برگزار شد، با گرامیداشت روز خلیج فارس و روز معلم، اظهار کرد: پس از کشف و رونق میدان گازی پارس جنوبی، این منابع خدادادی در توسعه صنعت پتروشیمی به کار گرفته شد و نیمی از ظرفیت صنعت پتروشیمی در استان بوشهر استقرار پیدا کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه رونق صنعت پتروشیمی موجب استقلال بسیاری از بخش های صنعتی شده است، اظهار کرد: اگر توسعه بر پایه گاز را گام اول توسعه صنعت پتروشیمی بدانیم، گام دوم شامل فرصت های تکمیل زنجیره ارزش است. در صنعت پتروشیمی محصولات زیادی تولید و صادر می شود و این محصولات قابلیت توسعه در زنجیره ارزش را دارند.

وی با اشاره به بازدید از غرفه هایی که محصولات پلیمری را به کامپاندها تبدیل می کردند، گفت: یکی از مسئولان غرفه ها گفت که با ادامه زنجیره تولید، پلی اتیلن ۸۰۰ دلار به ازای هر تن دو تا سه برابر ارزش افزوده خواهد داشت. بنابراین فرصت بسیار خوبی برای توسعه صنایع پایین دست در کشور است.

عباس زاده با اشاره به صادرات نیمی از پنج میلیون تن پلی اتیلن تولیدی در کشور، تصریح کرد: فرصت بسیار خوبی برای صنایع پایین دست است که از این ۲.۵ میلیون تن پلی اتیلنی که صادر می شود برای ایجاد ارزش افزوده با تولید محصولات مختلف، استفاده کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی همچنین با اشاره به ظرفیت بسیار خوب استان بوشهر برای تکمیل زنجیره ارزش، گفت: برنامه توسعه ای شمال و جنوب استان بوشهر در فاز ۳ عسلویه، تحت عنوان منطقه صنایع پایین دست پتروشیمی دیده شده و شرایط مناسبی برای چندبرابر کردن ارزش افزوده محصولات پلیمری در نظر گرفته شده است.

عباس زاده با تاکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در توسعه صنایع پایین دست در کنار استان بوشهر خواهد بود، گفت: مشوق های لازم دیده شده و این شرکت زمین هایی که به آن تعلق دارد را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد تا در حوزه صنایع پایین دست پتروشیمی و زنجیره ارزش، سرمایه گذاری کنند.

وی با بیان این که حدود ۱۰ میلیون تن متانول تولید و عمده آن صادر می شود، اظهار کرد: حدود ۹ میلیون تن از متانول تولیدی صادر می شود که بیانگر وجود ظرفیت بسایر خوبی است که می تواند به سمت تولید مواد شیمیایی، مکمل های سوخت و به عنوان پایه ای برای رنگ و رزین ها هدایت شود. بدین صورت سرمایه گذاران می توانند در حوزه زنجیره ارزش متانول که به عنوان محصول نیمه خام شناخته می شود و لازم است حتما به توسعه وایجاد ارزش افزوده آن فکر شود، سرمایه گذاری کنند.

نیاز استان بوشهر به ایجاد زنجیره کلر

معاون وزیر نفت تصریح کرد: استان بوشهر نیازمند زنجیره کلر است؛ با وجود صنایع مختلف در این استان، زنجیره کلر مغفول مانده بود بنابراین به طرحی در حوزه زنجیره کلر مجوز داده شده است. منطقه ای در شمال استان بوشهر درنظر گرفته شده که توجه بیشتری را می طلبد و آماده ایم تا با استانداری در راستای توسعه منطقه و ایجاد زیرساخت ها تبادل اطلاعات داشته باشیم.

عباس زاده همچنین با اشاره به توسعه دریا محور به جایگاه خوب استان بوشهر تاکید کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه تاکید شده که صنایع نباید از آب های متعارف و چاه استفاده کنند و به مجتمع ها فرصت داده شده که از آب های نامتعارف و پسآب استفاده کنند بنابراین برنامه ما برای توسعه صنایع پتروشیمی، توسعه بر پایه توسعه دریامحور است و استان بوشهرجایگاه ویژه ای دارد.

وی با اشاره به برگزاری همایش فرصت های سرمایه گذاری در استان بوشهر ابراز امیدواری کرد که نمایش دادن فرصت های سرمایه گذاری موجب تشویق و جذب سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در صنعت ارزش آفرین پایین دست پتروشیمی شود .

https://ipna.news/175569کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *