معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی:

رفع ناترازی انرژی نیازمند همیاری همه ارکان جامعه است

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: بهینه سازی مصرف انرژی باید با مشارکت تمام ذینفعان بطور جدی و با هدف کاهش ناتزاری و تامین خوراک مورد نیاز صنایع از جمله صنعت پتروشیمی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی‌ ایران (ایپنا)، حسن عباس زاده معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آیین قرعه کشی پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی که امروز یکشنبه (۲۱ بهمن ماه) در شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید پتروشیمی کشور ۹۶ میلیون تن است که حدود ۲۳ درصد نصب شده خالی است، در حالی که ۱۸ میلیارددلار سرمایه گذاری در آنها انجام شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که ظرفیت تولید ظرفیت پتروشیمی قرار است در برنامه هفتم پیشرفت به ۱۳۱ میلیون تن برسد گفت: با تولیدی شدن طرح های جدید پتروشیمی ظرفیت تولید این صنعت پیشران رشد چشمگیری را تا پایان برنامه هفتم توسعه رقم خواهد زد.

وی ادامه داد: کمیته های تخصصی برای تامین خوراک صنعت پتروشیمی تشکیل شده است و به صورت دائمی این موضوع پایش می شود و راهکارهای مختلفی برای تامین خوراک در حال پیگیری است و یکی از این کمیته ها تسهیل حضور و مشارکت شرکت های پتروشیمی در توسعه میدان های بالادستی را پیگیری می کند.

معاون وزیر نفت با بیان این که استفاده از پنل های خورشیدی در صنعت پتروشیمی با جدیت در حال انجام است گفت: بزودی متانول کاوه یکی از مزرعه های خورشیدی خود را افتتاح خواهد کرد و چند مزرعه دیگر در کرمان، یزد ، اصفهان و خراسان نیز به بهره برداری خواهند رسید و همچنین نیروگاه های بادی در سیستان و بلوچستان نیز که درحال ساخت است، حدود ۵۰۰ مگاوات برق بادی و ۸۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی در گام اول تولید خواهد کرد

وی تصریح کرد: هر میزان صرفه جویی در مصرف مصرف گاز انجام شود، گاز مورد نیاز صنعت پتروشیمی تامین می شود.

مدیر عامل شرکت پتروشیمی گفت: باید رفتار مردم در مصرف گاز تجدید نظر شود و گاز آن به صنایع پتروشیمی برود و همسو با آن خاموشی فلرها و جمع آوری گازهای مشعل از سوی صنعت پتروشیمی در حال انجام است و چند روز قبل با سرمایه گذاری هلدینگ های پتروشیمی تعدادی مشعل ها خاموش شد.

عباس زاده افزود: با سرمایه گذاری ۱.۱ میلیارد دلاری پالایش گاز بید بلند ۵۵ فلر خاموش خواهد شد که حدود ۱۷ میلیون متر مکعب گاز صرفه جویی خواهد شد و تا آخر سال جاری ۱۴ فلر خاموش می شود.

وی ادامه داد:، طرح جمع آوری گازهای همراه نفت در قالب طرح NGL3100 دهلران نیز در آستانه بهره برداری قرار دارد.

عباس زاده با بیان این که در قالب برنامه هفتم توسعه شرکت های سرمایه گذار در جمع آوری گازهای فلر اولویت برداشت را خواهند داشت گفت: پتروشیمی ها در حوزه توسعه میادین و هم گازهای فلر در حال فعالیت هستند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهارکرد: باید بهینه سازی مصرف گاز را مورد توجه قرار داد تا افزون بر بخش های خانگی، صنایع پتروشیمی نیز بتوانند از خوراک مورد نیاز برای تولید استفاده کنند.

عباس زاده افزود: مشعل های گاز با سرمایه گذاری قابل خاموش شدند است، اما مشعل‌های خانگی به سختی کاهش مصرف دارد و نیاز به فرهنگ سازی دارد و باید تغییر رفتار را مصرف مورد توجه قرار داد.

وی با اشاره به لزوم بهینه سازی مصرف در گلخانه ها و مرغداری های کشور گفت: مطالعات انجام شده از سوی همکاران در صنعت پتروشیمی نشان داد در صورت صرفه جوئی در این واحد های تولیدی می توان بخشی از گاز مورد نیاز صنعت را تامین کرد و شرکت های پتروشیمی آمادگی دارند تا در بهینه سازی مصرف گاز د رگلخانه ها و مرغداری ها مشارکت کنند.

https://ipna.news/174685کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *