لزوم استفاده از توانمندی دانشبنیانها در ساخت طرح های پتروشیمی
احمد شکری مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی درگفتگو با خبرنگار نیپنا اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان را سرلوحه خود قرار داده و این مهم را از طریق شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و امور توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و ساخت داخل شرکت ملی صنایع پتروشیمی که زیرمجمومه مدیریت طرحهای NPC است، پیگیری میکند.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی به اهمیت تحقق برنامه های ساخت داخل و بار اول در صنعت پتروشیمی، اشاره کرد و گفت: احصاء تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنایع پتروشیمی، شناسایی توانمندی های ساخت داخل و دانش بنیان و بهم رسانی عرضه و تقاضا در این حوزه، از جمله مهمترین فعالیت های مرکز خودکفایی صنعت پتروشیمی است.
وی با بیان این که برخی از چالشهای صنعت پتروشیمی با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور می تواند با همکاری و تلاش شرکت ها و سازندگان توانمند ایرانی شود، مرتفع شود گفت: تأمین کالا ها و تجهیزات یکی از موارد مهم در مسیر ساخت و اجرای طرحهای پتروشیمی است که با تکیه بر توان داخلی می توان بسیاری از نیازهای صنعت پتروشیمی را تامین کرد.
شکری تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان با توجه به نوع فعالیت های تخصصی خود می توانند نقشی موثر و اثر بخش را در ساخت و تکمیل طرح های پتروشیمی داشته باشند.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که توسعه زنجیره ارزش به عنوان یک راهبرد مورد توجه ویژه ای قرار دارد، گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمیبه دنبال آن است که که زنجیره را در ابعاد مختلف توسعه دهد تا افزون بر جلوگیری از خامفروشی، تنوع سبد محصولات پتروشیمی و ارزشافزوده بالاتری ایجاد شود.
وی با تاکید بر این که ساخت داخل، خودکفایی و ساخت بار اول سه حوزه بااهمیت برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی محسوب میشود، تصریح کرد: هماکنون از ۴۰ درصد تا ۹۰ درصد کالا و قطعه های مورد نیاز صنایع پتروشیمی به تفکیک نوع پروژه از داخل کشور قابل تأمین است.
شکری با تأکید بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی افزود: اولویت طرحها در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با طرحهایی است که تولید آنها در زنجیره ارزش قرار دارد.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: بیش از ۱۰۰ طرح پتروشیمی برای اجرا در نقاط مختلف کشورتعریف شده است و پیش بینی می شود با اجرای این طرح ها به ارزش حدود ۷۰ میلیارد دلار، در مجموع بیش از۱۰۰ میلیون تن به ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران افزوده شود.