اصلاح نرخ خوراک، حاشیه سود پتروشیمیها را افزایش میدهد
معدن نژاد تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ به خصوص سهام شرکتهای فولادی توانایی رشد را دارند، زیرا پس از گشایشها و افزایش تقاضا در چین قیمت جهانی فولاد در هفتههای اخیر در حال افزایش است و این در حالی است که در سال گذشته تقریبا قیمت جهانی فولاد رشد نکرده بود. از عوامل دیگر انتظار افزایش بازدهی شرکتهای فولادی، فروش محصولات فولادی صادراتی با نرخ مرکز مبادله ارز و طلا است که با تسعیر نرخ ارز بیشتری محصولات خود را به فروش میرسانند.
این تحلیل گر بازارهای مالی تصریح کرد: اتفاقات اخیر، که به کاهش تولید نفت توسط کشورهای اوپک پلاس تا پایان سال ۲۰۲۳ بر میگردد، موجب خواهد شد تا نمادهای گروه پالایشی نیز بازدهی مناسبی داشته باشند.
وی افزود: همچنین پیشبینی میشود بازدهی گروه پتروشیمی به دلیل برخورداری از نرخ خوراک با ارز نیمایی و کاهش نرخ گاز جهانی و همچنین امکان فروش محصول با ارز ترجیحی در سال جاری، افزایش خواهد یافت.
این تحلیلگر بازارهای مالی ابراز داشت: به دلیل جنگی که بین اوکراین و روسیه شکل گرفت، نرخ گاز در سال گذشته افزایش یافت، اما در عمل مشاهده کردیم که اروپا با ذخیرهسازیهایی که در پیش گرفت و همچنین با صرفه جویی منجر به کاهش نرخ جهانی گاز به محدوده ۲ دلار در هر میلیون بی تی یو شد.
وی افزود: اصلاح دستورالعمل نرخ خوراک پتروشیمیها موجب خواهد شد تا شرکتهای پتروشیمی و همچنین تمام شرکتهایی که از گاز استفاده میکنند، بهای تمام شده را کنترل و حاشیه سود بهتری کسب کنند.
معدن نژاد در پایان با اشاره به این که ارز صادرکنندگان پتروشیمیها و فرآوردههای نفتی، روغنی و قیر در مرکز مبادله ارز و طلای ایران و بر اساس نرخ کشف شده مبتنی بر عرضه و تقاضاست، تاکید کرد: اصلاح نرخ تسعیر ارز صادرکنندگان هرچند هنوز ردی از اقتصاد دستوری را دارد، اما برای سهامداران بازار سرمایه در سال جدید میتوند امید بخش باشد.