۱ سالگی دولت سیزدهم| زبانه‌های مشعل پتروشیمی لردگان‌ بر بلندای بام ایران/ چهارمحال و بختیاری بر مدار محرومیت‌زدایی قرار گرفت

یک سال از دولت سیزدهم می‌گذرد، در این یک‌سال به جرئت می‌توان گفت استان چهارمحال و بختیاری که جزو استان‌های کمتر برخوردار کشور است، در مسیر پیشرفت و توسعه قرار گرفته است.

 

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران(ایپنا)، استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های کمتر برخوردار کشور است که می‌توان محرومیت را در برخی مناطق آن دید، با روی کار آمدن دولت سیزدهم یکی از رویکردهای بسیار جدی این دولت محرومیت زدایی بوده که قاعدتا باید توجه ویژه‌ای به استان چهارمحال و بختیاری شود تا بتوان این استان را با ظرفیت‌های ویژه رونق داد.

مسئله محرومیت و محرومیت‌زدایی از نواحی کمتربرخوردار به عنوان مقدمه دستیابی به توسعه پایدار از مسائل مهم و مطرح درکشورها است از آنجا که تلاش در جهت توسعه کشور از طریق برنامه‌ریزی و در قالب برنامه‌های عمرانی و توسعه صورت می‌گیرد در واقع نظام برنامه ریزی کشور و برنامه‌ها، سیاست‌ها و رویکردهای حاکم بر آن‌ها در توسعه یافتگی و عقب ماندگی نواحی نقش مهمی دارند.

در واقع فعالیت‌های محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی نقطه مرکزی مقابله با اقدامات دشمنان است زیرا در طول این سال‌ها تمرکز دشمنان بر روی اقتصاد با هدف عقب نگه داشتن و وابستگی بیشتر انجام می‌شد، از مهم‌ترین مسئله مناطق محروم زیربنا است و نگاه حاکمیت و افراد خیّری است که به این مناطق کمک می‌کنند.

رهارود ۵۱ هزار میلیارد ریالی سفر رئیس‌جمهور به استان فقط در حوزه کشاورزی

اگر نگاه دولت و خیران صرفاً در راستای رفاهیات باشد می‌توان گفت، در جهت توسعه پایدار حرکت نکرده‌ایم و این یک درمان موقتی است چرا که مسئله به‌طور قطعی حل نشده لذا بر این اساس، دو شاخص اشتغال و ارتقای درآمد در این مناطق حائز اهمیت است.

در این دولت مجموع اعتبارات محرومیت‌زدایی اختصاص یافته به استان در سال جاری ۴۷۵ میلیارد تومان است که در سال ۱۴۰۰ این اعتبار، ۳۹۰ میلیارد تومان بود و این نشان از افزایش اعتبارات در این زمینه دارد.

باتوجه به اینکه استان چهارمحال و بختیاری رتبه دوم بیکاری در کشور را دارد، باید تحولات خوبی در زمینه اشتغال صورت می‌گرفت، یکی از اقداماتی که می‌توان انجام داد، رونق کشاورزی و کشت‌های گلخانه است که با سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان  ۵۱ هزار میلیارد ریال اعتبار و تسهیلات برای  توسعه بخش‌های مختلف کشاورزی استان اختصاص داده شد که این نوید تحولی بزرگ در این زمینه است.

در واقع بخش کشاورزی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد و دستیابی به امنیت غذایی، کسب درآمدهای ارزی و استقلال سیاسی و اقتصادی از عمده‌ترین ضرورت‌های توجه به بخش کشاورزی است، استان چهارمحال و بختیاری رتبه اول تولید بادام و رتبه اول ماهی سردآبی، رتبه اول تولید خوراک آبزیان و دیگر ظرفیت‌های کشاورزی رادارد و اراضی شیب‌دار این استان نیز از ظرفیت‌های دیگر آن است.

چهارمحال و بختیاری در بخش کشاورزی ظرفیت‌های قابل توجهی برای سرمایه گذاری دارد و می‌تواند با استفاده بهینه از ظرفیت‌ها در تولید برخی محصولات خاص به قطب تولید محصولات کشاورزی تبدیل شود، در واقع اعتبار پیش‌بینی شده در بخش کشاورزی استان در سفر هیات دولت به دلیل ظرفیت‌های حوزه کشاورزی، دامپروری و شیلات این استان نسبت به سایر استان‌ها از سطح بالاتری برخوردار بود.

تصویب و اختصاص اعتبار بی‌سابقه در سفر رئیس جمهور برای استان

با توجه به نقش اساسی صنعت در اقتصاد هر منطقه و بالا بردن ارزش ‌افزوده تولیدات، ایجاد اشتغالزایی پایدار از طریق این بخش، می‌توان اهمیت توسعه صنایع را متوجه شد که در بخش صنعت نیز استان چهارمحال و بختیاری جای کار بسیار دارد اما همانگونه که دولت سیزدهم به دنبال احیای واحدهای صنعتی راکد بود در چهارمحال و بختیاری این اتفاق افتاده است.

با اهتمام جدی دولت در زمینه احیای واحدهای راکد، می‌توان گفت ۳۸ واحد صنعتی راکد و نیمه تعطیل چهارمحال و بختیاری در یکسال اخیر راه‌اندازی شده و به چرخه تولید بازگشته است، در واقع ۹۶۶ واحد صنعتی فعال در استان وجود دارد که ۴۰ واحد دیگر احیا و وارد مدار تولید می‌شوند. با وارد مدار شدن واحدهای راکد می‌توان شاهد اشتغال خوبی در استان بود و از این طریق نیز اشتغالزایی کرد.

چهارمحال و بختیاری یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان بادام در کشور است که احداث شهرک بادام در سامان به‌خوبی در حال اجرا است، در واقع اگر صنایع تبدیلی کشاورزی و خشک کردن میوه در چهارمحال و بختیاری فعال شود، با توجه به اینکه در زمینه تولیدات محصولات کشاورزی بسیاری در این استان وجود دارد می‌توان با صنایع تبدیلی و تکمیلی از هدررفت محصولات کشاورزی در استان جلوگیری کرد و موجب درآمد پایدار شد.

تمامی این اقدامات نیاز به اعتبارات و توجه دولتمردان به این استان است، شایان ذکر است در خرداد ماه سال جاری بود که ابراهیم رئیسی، به استان چهارمحال و بختیاری سفر کرد که ۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافت. حالا با این اعتبارات بی‌سابقه می‌توان شاهد تحولات خوبی در حوزه زیرساخت، مسکن، جاده، کشاورزی، آب و … بود‌.

رویکرد دولت در مسائل عمرانی اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام

علی حیدری، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو باخبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: رویکرد دولت سیزدهم در امور عمرانی بیشتر متمرکز بر پروژه‌های نیمه کاره است، استان چهارمحال و بختیاری پروژه‌های نیمه کاره زیادی دارد که مقداری از اعتبارات آنها در مصوبات سفر در نظر گرفته شد و مقداری با اعتبارات ملی صورت گرفته است.

وی با اشاره به اقداماتی که در این یکسال اخیر در دولت سیزدهم در استان به نتیجه رسید، گفت: طرح پدافندی سامان، عمان در طی ۱۵ روز و طرح فدک در چند روز به نتیجه رسیدند و طرح تصفیه خانه‌های سیار در استان در چند روز بحران آب شهرکرد با بارندگی‌ها اجرا شد و مناطقی که مشکل آب شرب داشتند به طور کامل مسئله آن‌ها حل شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به پروژه‌های نهضت ملی مسکن، تصریح کرد:خوشبختانه ۱۵ هزار واحد در استان کلنگ‌زنی و زمین آن نیز تامین شد که عملیات ساخت برخی از واحدها شروع شده است و برخی در حال تهیه نقشه هستند که می‌توان گفت کار برای نهضت ملی مسکن آغاز شده است.

جذب اعتبارات سفر رئیس جمهور برای پروژه‌های اولویت‌دار

وی بیان داشت: نیازهای استان در زمینه جاده، آب، کشاورزی و … مطرح بوده است که برای خیلی از این مباحث اعتبار گرفته شد و به نتیجه رسیده است، مابقی هم در حال پیگیری و انجام هستند. ۱۳ هزار میلیارد تومان با سفر رییس جمهور به امور عمرانی استان تخصیص یافت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: از مجموع اعتبارات سفر ریاست‌جمهوری به استان چهارمحال و بختیاری تاکنون سه ابلاغیه با ۶۷۰ میلیارد تومان، ۴۵۰ میلیارد تومان و یک‌هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان که مجموعاً ۲۲۲۰ میلیارد تومان بوده ابلاغ شده است. این مجموع اعتبار هزینه پروژه‌های اولویت‌دار استان همچون راه‌آهن، بن ـ بروجن و راه‌های استان شده است.

حیدی در پایان با اشاره به محرومیت در استان، خاطرنشان کرد: برخی از شهرستان‌های استان دچار کمبودهایی هستند، در کوهرنگ سند چشم اندازی برای آن در نظر گرفته شده است و در مابقی شهرستان‌ها به فراخور اعتبارات سعی شد به مناطق کمتر برخوردار توجه ویژه‌ای شود.

نگاه ویژه دولت به محرومیت‌زدایی در استان با اشتغالزایی

محمد کاظم منزوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد نیز اظهار داشت: مهمترین رویکردهای اقتصادی که ناشی از مصوبات دولت و مجلس بوده در واقع سیاست هدفمندی یارانه‌ها است که بالا دست آن، سیاست اقتصاد مقاومتی و عدالت محوری است چرا که هدفمندی یارانه‌ها در واقع نگاه دولت و مجلس به عدالت در توزیع یارانه‌ها در بخش محرومین است، در سال‌ قبل شاهد هدفمندی در انرژی بودیم و در سال جاری هدفمندی یارانه‌ها در طرح مردمی سازی آن‌ها صورت گرفت که در زمینه فساد ستیزی و جلوگیری از رانت‌ها مشخصا در زمینه نهاده‌های دامی و آزاد کردن قیمت آرد شاهد فعالیت هستیم.

وی ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۱، یکی از مهمترین بندها تبصره ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه است که در سال جاری بسیار پررنگ‌تر است که بندهای جدیدی به آن اضافه شده است، در این تبصره‌ها نگاه خوبی به ازدواج جوانان شده که این یک موضوع مهم اقتصادی است و توجه ویژه‌ای به کمیته امداد و بهزیستی در زمینه اشتغال صورت گرفته که بسیار حائز اهمیت است. در استان چهارمحال و بختیاری در زمینه تبصره ۱۶، ۳۲۰ میلیارد تومان برای کمیته امداد و ۲۰۰ میلیارد تومان برای بهزیستی در نظر گرفته شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: در تبصره ۱۶ به ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، بنیاد مستضعفان و بسیج که در مناطق محروم در حال کار هستند، بسیار توجه ویژه شده است در واقع محرومیت زدایی جزو اولویت های اول دولت است چرا که در مناطق محروم کمتر صنعت وجود دارد در نتیجه این مناطق مستعد ایجاد صنایع کشاورزی، صنایع دستی و مشاغل خانگی هستند. در سال جاری اعتبارات کمیته امداد و بهزیستی ابلاغ شد و کار را شروع کردند و در حال حاضر منتظر ابلاغ دیگر بندهای تبصره ۱۶ بوده تا بتوان در اشتغال مناطق محروم اتفاقات خوبی را رقم زد.

وی با اشاره به تبصره ۱۸ در سطح وسیع‌تر، تصریح کرد: این تبصره در خصوص واحدهای نیمه‌تمام و احیای واحدهای صنعتی و کشاورزی و تکمیل ظرفیت‌های خالی بخش کشاورزی و صنعتی است که اعتبارات خوبی در استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه داده شد، در واقع نگاه دولت به این استان بسیار خوب است و برای اولین بار اعتبارات بالایی برای استان چهارمحال و بختیاری در نظر گرفته شد، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای تبصره ۱۸ به استان اختصاص یافت که حدود ۶۰۰ میلیارد تومان آن تاکنون جذب شده است و در اشتغال خانگی ۱۰۰ میلیارد داده شد که به طور کامل اعتبار آن جذب شد.

رویکرد ایجاد اشتغال متناسب با سندهای آمایش است

منزوی افزود: این اقدامات نشان می‌دهد که جهت‌گیری دولت، اشتغال در مناطق محروم بوده که در استان چهارمحال و بختیاری مشهود است، برای اولین بار بنیاد برکت و ستاد فرمان اجرایی امام(ره) رویکرد خود را از چند شهرستان به کل شهرستان‌ها ارتقاء دادند که در سال جاری دو تفاهمنامه با بنیاد برکت داشته که حدود ۶۰۰ میلیارد تومان به استان تسهیلات می‌آورد و در بین شهرستان‌ها با اولویت مناطق محروم توزیع می‌کند، تخصص این بنیاد صرفا اشتغالزایی در مناطق محروم است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: رویکرد ایجاد اشتغال متناسب با اسناد آمایش روستاها و شهرستان‌ها است، قاعدتا در حوزه روستا، صنایع نمی‌توانند گسترش پیدا کنند اما در زمینه صنایع دستی و توسعه کشاورزی می‌توان کار را پیش برد.

منزوی گفت: محور اصلی صنعت از بن شروع و به بروجن ختم می‌شود، از جهاد کشاورزی برای ایجاد مجتمع‌های جدید دامداری و گلخانه‌ای حمایت‌های لازم صورت گرفته است و در پی گسترش شهرک‌های صنعتی هستیم. طرح‌های پیشران اقتصادی همچون طرح توسعه فولاد، طرح‌های دانش بنیان، نگاه خاص به پارک علم و فناوری و ایجاد دو زیرساخت از جمله خانه‌های خلاق و پارک فناوری اطلاعات در برنامه‌ است.

وی با اشاره به اینکه نباید تنها به توسعه اقتصادی فکر کرد و در کنار آن باید توسعه فرهنگی داشت، افزود: در واقع افزایش فرهنگ اقتصادی مردم بسیار حائز اهمیت بوده که کانون‌های توسعه مورد توجه است و شرکت‌های توسعه گردشگری در حال پشتیبانی هستند تا در برخی از شهرستان‌های استان، مردم به طور خودجوش بتوانند تشکل‌هایی آماده کنند و خود آن‌ها کارهای اقتصادی را در دست گیرند.

مذاکره و تفاهم‌نامه با هلدینگ‌های بزرگ کشوری برای توسعه صنایع و اشتغالزایی

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: نرخ مشارکت مردم در امور اقتصادی شاخص اصلی است که اگر در یک شهرستان مردم منتظر هستند تا برای آن‌ها اقدامی شود یعنی اقدامات خوبی در مسیر بازگشایی راه مشارکت صورت نگرفته است، متاسفانه یکی از نقاط ضعف استان به دلیل ضعف فرهنگی توقع از دولت برای ایجاد اشتغال است که این بدون مشارکت مردم انجام شدنی نیست.

منزوی مطرح کرد: نگاه ما به هلدینگ‌ها و موسسات توسعه‌ای مثل بنیاد مستضعفان، اتکا و آستان قدس مثبت است و در این چندماه اخیر با هر سه موسسه وارد مذاکره شدیم، طرح توسعه واحدهای صنعتی بنیاد مستضعفان مثل شرکت حجاب به اتمام رسیده و طرح توسعه پاک‌پی و بهنوش در حال انجام است و در حال پیگیری کشتار جونقان بوده تا احیا شود. تفاهم‌نامه‌ای با اتکا امضاء شد تا بتوان از ظرفیت‌ آن استفاده کرد، در واقع با هلدینگ شستا و سازمان تامین اجتماعی وارد مذاکره شده و با آستان قدس سه پروژه در حال انجام است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به موفقیت در بخش صنعت، بیان داشت: در چند بخش واحدهای صنعتی، واحدهای کشاورزی در حوزه جهاد و احیای صنایع دستی و واحدهای گردشگری در حال پشتیبانی هستیم، ۳۸ واحد راکد در بخش شهرک‌های صنعتی فعال شده است و در بخش کشاورزی همین تعداد واحد در بخش صنایع تبدیلی فعال می‌شوند و حدود ۱۰ معدن برای احیاء در دستور کار است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در زمینه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جای کار بسیار بوده که امید است با حرکت‌هایی که شده اتفاقات خوبی در این زمینه بیفتد در حال تلاش بوده تا چند بازارچه مختص به این زمینه در استان راه اندازی شود. امسال بازارچه بانوان در شهرستان بروجن کلنگ زنی و بازارچه مشاغل خانگی نیز با هدف احیای صنایع دستی ایجاد می‌شود.

اعطاء زمین به شرکت‌های دانش‌بنیان برای اولین بار در استان

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات پایین بودن ارزش افزوده تولیدات است که باید این قابلیت‌ها در وضعیت استان ما دیده شود، مسئله اصلی پایین بودن درآمدها است که این مسئله خود را در موارد دیگر نشان می‌دهد و مردم استان سعی دارند با افزایش قیمت زمین و مسکن مال خود را حفظ کنند که شهرکرد و بروجن جزو گرانترین شهرهای ما از نظر زمین و مسکن هستند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد:  این‌ مسائل موجب مشکل می‌شود و نباید درآمد پایین مردم استان خود را در موارد دیگر نشان دهد، امید است بتوان سطح درآمد مردم را بالا آورد که این اقدام با کار بر روی صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی شروع شد تا درآمد کشاورزان در محیط آنها باقی بماند.

منزوی گفت: امسال دو واحد صنایع تبدیلی و شهرک بادام در حال انجام است که در عرض سه ماه اخیر بیش از ۱۰ شهرک صنعتی در دستور کار قرار گرفت که این کار جهادی است، زیر ساخت‌ها از جمله آب، برق و گاز در حال پیگیری است و مجوز دو سایت نیروگاه‌های خورشیدی در فرادنبه و سفیددشت گرفته شد.

وی افزود: برای اولین بار اختصاصا برای شرکت‌های دانش بنیان در استان، زمین در نظر گرفته شد و واحدهایی در اختیار دانش بنیان‌ها با اجاره به شرط تملیک قرار خواهد گرفت، ضمنا برای اولین بار یک مجموعه ۵ هکتاری در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دادیم و کمک شد تا ساختمان پارک علم و فناوری تکمیل و در آنجا مستقر شود.

رشد بسیار بالای صادرات استان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به حوزه گردشگری و بوم گردی، خاطرنشان کرد: در این حوزه جای کار بسیار است، مشخصا چندین پروژه مجتمع گردشگری در سامان و بن در حال پیگیری است، متاسفانه در سال‌های قبل چند طرح بزرگ گردشگری در سامان و بن متوقف شده بود که بنا داریم این پروژه‌ها راه اندازی شوند تا شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

منزوی خاطرنشان کرد: صادرات لوازم خانگی و بادام … به شکل سنتی بود که از گمرک استان صادر می‌شدند که خوشبختانه به دلیل ورود محصولات شرکت پتروشیمی لردگان به سبد صادراتی استان شاهد بزرگترین رشد در بخش صادرات استان بودیم که منجر به رتبه شد و به همین دلیل استان چهارمحال و بختیاری از برنامه صادراتی بسیار جلو افتاد.

بیشتر بخوانید

وی بیان کرد: در واقع ۸۰ درصد محصول اوره پتروشیمی لردگان صادر می‌شود که این رقم بزرگی برای استان است، در نظر داریم سال آینده با توسعه شرکت فولاد و شهرک‌های صنعتی اتفاقات مثبتی در صادرات استان صورت گیرد.

https://ipna.news/161990کپی شد!