اجرای ۱۶ طرح پتروشیمی با ۱۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری در هلدینگ خلیج فارس
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با تأکید بر توسعه صنعت پتروشیمی در کنار تولید گفت: اکنون ۱۶ طرح پتروشیمی با ظرفیت ۲۱ میلیون تن و حجم سرمایهگذاری حدود ۱۷ میلیارد دلار در این هلدینگ در حال طراحی و اجراست که این به معنای ریلگذاری مناسب برای توسعه صنعتی کشور است.
به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران(ایپنا)،جعفر ربیعی امروز (پنجشنبه، سوم تیرماه) در آیین بهرهبرداری از طرح شیرینسازی برش سبک پتروشیمی بوعلی سینا اظهار کرد: خانواده بزرگ صنعت پتروشیمی و همکاران باغیرت در گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سالهای سخت تحریم و جنگ اقتصادی و بیماری کرونا عملکرد مناسبی در تولید، صادرات، ارزآوری و توسعه صنعت پتروشیمی داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۱۳ شرکت تولیدی هلدینگ خلیج فارس با ظرفیت کل سالانه ۲۸ میلیون تن و تولید واقعی ۲۱ میلیون تن محصول در سال ۹۹، ۶۵ محصول پتروشیمی را تولید میکنند، افزود: مقدار صادرات هلدینگ خلیج فارس پارسال حدود ۳ میلیارد دلار و فروش داخلی ۷۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با تأکید بر اینکه در کنار تولید، توسعه صنعت نیز مجدانه در دستور کار است، ادامه داد: اکنون ۱۶ طرح توسعهای پتروشیمی با ظرفیت کل ۲۱ میلیون تن و حجم سرمایهگذاری حدود ۱۷ میلیارد دلار در این هلدینگ در حال طراحی و اجراست که این به معنای ریلگذاری مناسب برای توسعه صنعتی کشور است.
ربیعی به افتتاح ۴ طرح پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس در سال ۹۹ با حضور رئیسجموری اشاره کرد و گفت: بزرگترین این طرحها، ابرپروژه بیدبلند خلیج فارس با ۳.۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری بود.
وی به اجرای طرحهای پایین دستی با مشارکت بخش خصوصی اشاره و اظهار کرد: در این حوزه هفت طرح با ظرفیت کل ۳ میلیون تن و حجم سرمایهگذاری ۴۹۰ میلیون دلار در حال اجراست.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس به اجرای طرحهای کوچک و بزرگ در شرکتهای تولیدی این گروه با هدف تولید محصولات جدید و رفع گلوگاههای تولید اشاره کرد و افزود: طرح شیرینسازی برش سبک پتروشیمی بوعلیسینا در سالهای اوج تحریم و کرونا با هدف افزایش تولید مجتمع به ۱۱۰ درصد ظرفیت اسمی و تولید محصولات باکیفیتتر و باارزشتر اجرا شده است.
ربیعی با اشاره به اینکه واحد شیرینسازی برش سبک پتروشیمی بوعلی سینا ۳۵۰ هزار تن محصول را به محصولات با ارزش بالاتر تبدیل میکند، گفت: برای احداث این طرح ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و این طرح در زمان احداث بهطور میانگین برای ۲۵۰ نفر و در زمان بهرهبرداری برای ۴۰ نفر بهصورت مستقیم و ۱۵۰ نفر بهطور غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: فعالیتهای مهندسی و اجرای طرح شیرینسازی برش سبک پتروشیمی بوعلیسینا را بهطور کامل شرکتهای داخلی انجام دادهاند و بیش از ۸۵ درصد تجهیزات نصب شده از سازندگان داخلی تأمین شده است.
طرح شیرینسازی (گوگردزدایی) برش سبک مجتمع پتروشیمی بوعلیسینا امروز (پنجشنبه، سوم تیرماه) با هدف گوگردزدایی از محصول برش سبک این شرکت برای رسیدن به مقدار نهایی گوگرد کمتر از یک PPM با فرمان حسن روحانی، رئیسجمهوری از طریق ویدیوکنفرانس به بهرهبرداری رسمی رسید.