ارزش سهام بفجر در سال ۹۹ افزایش مییابد
مدیرعامل فجر انرژی خلیج فارس، افزایش ارزش سهام این شرکت و سودآوری بیشتر در سال ۹۹ را از مهمترین اهداف این مجموعه دانست و از ثبت رکورد تولید هزار و شش روز تولید بدون توقف در سال ۹۸ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران(ایپنا)؛ غلامعلی زال خانی در آستانه برگزاری مجمع عمومی سالانه با اشاره به اینکه شرکت فجر در سال ۹۸ بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال درآمد داشته است، اظهار کرد: مهمترین برنامه ما این است که در سال ۹۹ سهامی با ارزش نصیب سهامداران خود کنیم بطوریکه با افزایش تولید و درآمدزایی، یک سود مناسب و شایسته تقدیم سهامداران شود و بر اساس این اقدامات و برنامه ریزیها، قطعاً درآمدی بسیار بیشتر از در آنچه در سال ۹۸ داشتهایم، کسب خواهیم کرد.
وی ادامه داد: شرکت فجر انرژی خلیج فارس با تولید پایدار نه تنها به صورت مستقیم نقش اصلی را در افزایش سهم سهامداران دارد بلکه با فراهم کردن سرویسهای حیاتی مورد نیاز منطقه، تداوم تولید سایر شرکتهای حاضر در بورس مانند پتروشیمی شهید تندگویان، مارون، فن آوران، امیرکبیر و غدیر در ایجاد ثروت و ارزش آفرینی برای سهامداران این شرکتها مشارکت و نقش آفرینی دارد.
زالخانی همچنین با اشاره به ثبت رکورد تولید ۱۰۰۶ روز بدون وقفه در سال ۹۸ در این شرکت، تصریح کرد: با تلاش شبانه روزی همکاران ما در شرکت فجر انرژی خلیج فارس همچنان تولید پایدار برق، هوا، بخار و آبهای صنعتی ادامه داشته و به منظور توسعه شبکه برق و پایداری بیشتر آن طرح توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت را در نظر داریم؛ با احداث این پست ظرفیت توزیع ما به ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی با تاکید بر حفاظت از محیط زیست وکاهش مصرف سوخت و آلایندههای ناشی از سوخت فسیلی، افزود: امکان سنجی اولیه و طراحی فنی پست ۴۰۰ کیلوولت صورت گرفته و قصد داریم با توجه به توانمندی شرکتهای داخلی ترانسهای این پست را از منابع داخل کشور تأمین کنیم؛ همچنین ما در نظر داریم یک نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی را احداث کنیم که هم اکنون در حال اخذ مجوز احداث این نیروگاه نیز هستیم.
مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس با تاکید بر استفاده از انرژیهای پاک بیان کرد: ما به منظور شناخت تواناییها و کسب دانش، در ابتدای امر در سال ۱۳۹۸ یک نیروگاه ۲۰ کیلوواتی در مجموعه نصب کردیم که جمعاً در یک سال گذشته بالغ بر ۲۸ مگاوات بر ساعت برق تولید کرده است.
وی گفت: شرکت فجر انرژی خلیج فارس با توجه به مطالعاتی که در زمینه امکان سنجی برای توسعه نیروگاه خود انجام داده، به محض آغاز فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی این توانایی را دارد که با احداث نیروگاه ۵۳۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق خود را ۳۰ درصد افزایش دهد.
زال خانی با اشاره به تعهد شرکت فجر نسبت به منطقه عنوان کرد: شرکت فجر انرژی به منظور جلوگیری از قطعی برق در استان خوزستان و شهرستان بندرماهشهر هر ساله در چهار ماه گرم سال برقی با توان لحظهای ۵۰۰ مگاوات برق به شبکه سراسری ارسال کرده است؛ به طوریکه در سال ۹۸ جمعاً بیش از یک و نیم میلیارد کیلووات ساعت برق مورد نیاز جنوب استان و شبکه برق سراسری را تأمین کرده است.
وی ادامه داد: شرکت ما به منظور حمایت از تولیدات داخل و تولیدکنندگان ایرانی در طول سال ۹۰ تا ۹۷ بیش از ۷۹۰ قطعه را داخلی سازی کرده و به مرحله ساخت و تولید رسانده است؛ ما در سال گذشته ۵۶ میلیارد ریال قطعات از داخل کشور تأمین کردهایم که با تأمین این قطعات بیش از ۱۱۹ میلیارد ریال و به عبارتی ۵۰ درصد در منابع ارزی خود صرفه جویی کردهایم.
مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس افزود: شرکت فجر انرژی خلیج فارس در راستای حمایت از مردم استان خوزستان و شهرستان بندرماهشهر بیش از ۳۳ درصد خریدهای خود را با ارزشی بالغ بر ۸۳ میلیارد ریال معادل ۲۲۶ درخواست را از استان خوزستان و شهرستان بندرماهشهر تأمین کرده است، بطوریکه ۱۱ درصد از این درخواستها یعنی ۱۳۶ درخواست، با ارزش ۴۹ میلیارد ریال صرفاً از شهرستان بندرماهشهر تأمین شده است.
وی گفت: به عنوان مثال یک شرکت تولید اسید سولفوریک در شهرک صنعتی بندرماهشهر که اسید بسیار با کیفیت و مطلوبی تولید میکند توانسته ۷۰ درصد از نیاز ما به این اسید را تأمین کند؛ کاهش هزینهها و عدم نیاز به انبار کردن به دلیل در دسترس بودن از مزایای تأمین مواد مورد نیاز ما از داخل است.
زال خانی ادامه داد: تفکر مدیران ارشد و کارشناسان شرکت فجر در حوزه مسئولیتهای اجتماعی اینگونه است که بر اساس توسعه متوازن عمل میکنند؛ ما برای ایجاد یک ساختار مؤثر و کارآمد، کارهای خود را در قالب شورای راهبردی صنایع پتروشیمی انجام میدهیم تا با متحد شدن شرکتها، کارهای ما تأثیر گذاری بیشتری داشته باشد.
وی با اشاره به سیل سال گذشته خوزستان گفت: در زمان سیل خوزستان در کنار بستههای معیشتی و کمکهایی که توسط کارکنان ما بصورت خودجوش و یا از طریق شورای راهبردی صنایع پتروشیمی صورت گرفت، شرکت ما تمام تلاش خود را برای نگهداری و تعمیر ایستگاه پمپاژ آب کوت امیر را به کمک شرکت آب جنوب شرق و سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برعهده گرفتند به طوری که اگر این ایستگاه زیر آب میرفت، آب شرب مناطق وسیعی از جمله شهرستان بندرماهشهر با جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر قطع می شد.
مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس با اشاره به اینکه این شرکت سهم ۶ درصدی در شورای راهبردی صنایع پتروشیمی دارد، بیان کرد: شرکت فجر بازسازی یک مدرسه دولتی در انتهای خیابان سعیدی بندرماهشهر را برعهده گرفته که این امر در قالب شورای راهبردی صنایع پتروشیمی شهرستان بندر ماهشهر صورت میگیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه خوراک شرکت شامل گاز طبیعی آب رودخانه و هوا است؛ در خصوص میزان مصرف گاز طبیعی با توجه به افزایش تولید توربینها و رساندن ظرفیت آنها به ظرفیت اسمی، راندمان و کارایی آنها در بهترین حالت ممکن بوده پس با مصرف گاز کمتر، بیشترین میزان برق را تولید میکنیم که موجب مدیریت مصرف انرژی گاز و کاهش مصرف منابع طبیعی میشود.
زال خانی با اشاره به اینکه واحد بازیافت مجدد آب دور ریز واحدهای تصفیه آب، یک واحد منحصر به فرد با فناوری نوین در کشور است و مشابهی ندارد، عنوان کرد: ما با تشکیل کمیتههای مختلف و برگزاری جلسات متعدد در زمینه مدیریت مصرف آب توانستیم با ایجاد فناوری نو در زمینه بازیافت مجدد آب دورریز از خردادماه سال گذشته تاکنون از هدر رفت یک میلیون و ۱۶۱ هزار متر مکعب آب جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: با تکمیل فاز دوم این واحد و با کمک روش اسمزمعکوس تا کنون از هدررفت ۱۰ میلیون مترمکعب آب به ارزش بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال جلوگیری شده است؛ در صورتی که این واحد احداث نمیشد ۲۵ درصد از آب دریافتی ما دورریز میشده که اکنون بالغ بر ۷۵ درصد از این مقدار مجدداً به فرآیند تولید برمیگردد.
مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس با اشاره به افزایش قیمت ارز، خاطر نشان کرد: شرکت ما با توجه به اینکه تأمین کننده سرویسهای حیاتی شرکتهای منطقه ویژه است، افزایش نرخ ارز تأثیر مستقیم بر افزایش قیمت محصولات و سودهی آن ندارد؛ اما با توجه به پایداری تولید ما و در ادامه آن پایداری تولید مجتمعهای پتروشیمی منطقه این امر موجب ارز آوری زیادی برای کشور بوده که افزایش سود مشتریان غیرمستقیم به ما ربط دارد و ارزش سهام ما افزایش مییابد.