مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی: فاز دوم منطقه ویژه بندرماهشهر در دست بررسی است و به زودی به نتیجه نهایی خواهیم رسید
امید شهیدی نیا مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی در نشست خبری به مناسبت بیست و سومین سالگرد تاسیس منطقه ویژه با اصحاب رسانه در بندرماهشهر، عنوان کرد: فاز دوم منطقه ویژه در حدفاصل بین شهرستان بندرماهشهر و شهرستان هندیجان در حال بررسی از جنبه های مختلف به خصوص زیست محیطی است که در تلاشیم به زودی نتیجه نهایی آن مشخص شود.
مدیرعامل منطقه ویژه در ادامه گفت: این طرح با در نظر گرفتن صنایع مختلف متصل به پتروشیمی باعث اشتغال تعداد زیادی از جوانان خواهد بود. تلاش و تاکید ما بر اشتغال جوانان بومی شهرستان در صنعت پتروشیمی می باشد تا بندرماهشهر همچنان محوریت این صنعت ارزش آفرین در کشور باشد.
شهیدی نیا گفت: ۲۰ واحد صنعتی منطقه ویژه جزء صنایع بالادستی و میانی، ۱۵ واحد پایین دستی و مابقی صنایع غیرشیمیایی و خدماتی است.
ظرفیت تولید محصول در منطقه ویژه ۲۶ میلیون تن از ۷۰ میلیون تن تولیدات پتروشیمی در کشور است که معادل ۳۷درصد کل تولیدات می باشد. این رقم تا پایان امسال به ۹۰ میلیون تن خواهد رسید و سهم این منطقه نیز افزایش خواهد یافت.
بهره برداری از ۹ طرح تا پایان امسال و ۱۷ طرح در حال مذاکره و اخذ مجور، نوید بخش روزهای خوب در بخش افزایش تولید و اشتغال می باشد.
وی افزود: مشوق های سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بسیار زیاد است تا سرمایه گذاران بتوانند به راحتی در این منطقه فعالیت کنند. از جمله این مشوق ها، معافیت ۷ ساله مالیات، معافیت ارزش افزوده، تسهیلات در واگذاری زمین، دسترسی یه زیرساخت های اساسی از جمله اسکله های اختصاصی صادرات، خوراک مورد نیاز پتروشیمی ها، آب، برق، گاز و … است که می تواند امتیازات بسیار مناسبی جهت ترغیب سرمایه گذاران در بخش پتروشیمی باشد.
مدیرعامل منطقه ویژه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایپنا در خصوص مسئولیت اجتماعی این سازمان در دوران کرونا گفت: با شروع این ویروس در سطح کشور این سازمان ۳۰ میلیارد تومان جهت ضدعفونی و خرید تجهیزات در درون منطقه ویژه با ۳۰ هزار نیروی کار و شهرستان بندرماهشهر هزینه کرده و اکنون نیز ۲۰ میلیارد دیگر جهت خرید و تجهیز امکان عمومی به دستگاه های ضدعفونی اختصاص داده است.
همچنین تا کنون بیش از ۴۰۰ نفر در بیمارستان نفت ممکو تحت درمان قرار گرفته که هزینه ی آن بالغ بر ۵ میلیارد تومان می باشد، سازمان منطقه ویژه در راستای مسئولیت های اجتماعی برای رفاه و سلامت مردم تمام هزینه های درمان را برعهده می گیرد.
وی در ادامه گفت: تولید و توزیع بیش از ۵۰۰۰ میلیون لیتر آب ژاول برای مصرف و ضدعفونی در شهرستان، استان و کشور و همچنین توزیع ۵ هزار بطری الکل از جمله اقدامات این سازمان بوده است.
شهیدی نیا در خصوص آتش سوزی و نشت کلر در روز گذشته در پتروشیمی ها بیان کرد: حوادثِ فرآیند جزء ذات صنعت می باشد و اجتناب ناپذیر نیست اما نکته خوشحال کننده آمادگی کامل مجموعه های مختلف در زمان ایجاد حادثه و یا پیشگیری از وقوع حادثه می باشد.
رئیس سازمان منطقه ویژه در خصوص تشکیل کارگروه استخدام در منطقه عنوان کرد: با تلاش و پیگیری نماینده محترم شهرستان در مجلس، کارگروهی جهت نظارت بر استخدامی ها و فعالیت های اداره کار منطقه ویژه متشکل از مسئول دفتر نماینده مجلس، فرماندار و حراست سازمان منطقه ویژه فعالیت خواهد نمود تا مشکلات در این زمینه کاهش پیدا کرده و شاهد استخدام نیروهای توانمند بومی باشیم.
در انتهای جلسه، مطیری رئیس اداره کار منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایپنا در خصوص آینده کاری کارگرانی با قراردادهای یک تا سه ماهه عنوان کرد: تلاش ما بعد از یکسان سازی حقوق و طرح طبقه بندی مشاغل، اجرای طرحی است تا کارگرانی که با شرایط سخت تمدید ماهانه یا سه ماهه قرارداد در حال فعالیت هستند در قالب نیروهای قرارداد بلندمدت با شرکت های پیمانکاری همکاری نمایند.