مدیرعامل پتروشیمی بندر امام اعلام کرد:

هدف‌گذاری بندرامام بر توسعه زنجیره ارزش و کاهش وابستگی به صادرات خوراک/ تکمیل زنجیره ارزش با اجرای طرح الماس ماهشهر

مدیر عامل پتروشیمی بندرامام از آغاز فازهای جدید توسعه‌ ای در این مجتمع با هدف جلوگیری از خام‌ فروشی و تبدیل محصولات پایه به پلی‌الفین خبر داد و گفت: با اجرای پروژه‌ های بزرگ در حوزه پایین‌دستی، به‌زودی صادرات مواد خامی نظیر پروپان، بوتان و پنتان متوقف خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی‌ ایران (ایپنا)، سپهدار انصاری‌ نیک در گفت‌گو با خبرنگار نیپنا با اشاره به مشارکت پتروشیمی بندرامام در پروژه مهم «الماس ماهشهر» اظهار کرد: این طرح یکی از پروژه‌های کلیدی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس به‌شمار می‌رود که به‌زودی در منطقه اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه احداث واحدهای تولید پلی‌الفین در دستور کار این پروژه قرار دارد، افزود: اجرای این طرح گامی مؤثر در جهت تکمیل زنجیره ارزش خواهد بود.

انصاری نیک تصریح کرد: در سه دهه گذشته، خوراک‌هایی مانند پروپان، بوتان و پنتان مستقیماً صادر می‌شدند، اما با اجرای این پروژه مهم ، این مواد به پلی‌الفین تبدیل شده و به جای صادرات خام، به محصولات نهایی پتروشیمی مبدل خواهند شد.

چهار هزار میلیارد سرمایه‌گذاری برای توسعه تولید

مدیر عامل پتروشیمی بندر امام با اشاره به شعار امسال مبنی بر «سرمایه‌گذاری در تولید»، گفت: تمام پروژه‌های توسعه‌ای در مجتمع پتروشیمی بندرامام با همین رویکرد تعریف شده‌اند. تاکنون بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای نوسازی واحدهای تولیدی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم که در نتیجه آن، ۵۶ پروژه در سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسیده است. افزون بر آن، بیش از ۱۵۰ پروژه دیگر نیز هم‌اکنون در حال اجراست.

وی به اجرای پروژه‌های ملی در حوزه تکمیل زنجیره ارزش اشاره کرد و گفت: پروژه بزرگ “کورال‌کالیتا تا PVC” با سرمایه‌گذاری حدود یک میلیارد دلار از مهم‌ترین طرح‌های توسعه‌ای ماست. همچنین پروژه توسعه زنجیره آروماتیک با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون دلاری وارد فاز اجرایی شده است.

انصاری نیک وی اضافه کرد: در حوزه استحصال اتان نیز پروژه‌ای ۵۰ میلیون دلاری داریم که پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

پیشتازی در کاهش فلرینگ و همکاری با شرکت ملی نفت

مدیرعامل پتروشیمی بندرامام درباره اقدامات این شرکت در حوزه کاهش فلرینگ (سوزاندن گازهای همراه) گفت: پروژه‌های مربوط به کاهش فلرینگ با همکاری شرکت ملی نفت ایران در حال اجراست. در همین راستا، قراردادی به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار با پالایشگاه هویزه خلیج فارس برای مناطق دارخوین و جفیر به امضا رسیده و اجرای آن وارد فاز عملیاتی شده است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون عملیات پایپینگ پروژه در حال انجام است و تأمین مالی آن توسط پتروشیمی بندرامام انجام می‌شود. همچنین طی دو سال گذشته بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان تجهیزات به ان‌جی‌ال‌های ۷۰۰، ۸۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۵۰۰ شرکت ملی نفت تأمین کرده‌ایم تا کاهش فلرینگ، پایداری تولید و بهبود شرایط نگهداری این واحدها محقق شود.

انصاری‌نیک افزود: از شرکت ملی نفت خواسته‌ایم مجوز سرمایه‌گذاری سالانه ۲۰ میلیون دلاری برای نوسازی تأسیسات ان‌جی‌ال‌ها صادر شود. این سرمایه‌گذاری قرار است با تهاتر از محل قرارداد خوراک انجام شود و اکنون در انتظار تأیید نهایی از سوی شرکت ملی نفت هستیم تا به‌عنوان تبصره‌ای در قرارداد خوراک لحاظ شود.

پروژه‌های زیست‌محیطی و توسعه تصفیه‌خانه مدرن

وی با تأکید بر رویکرد زیست‌محیطی پتروشیمی بندرامام گفت: کلیه پروژه‌های کاهش فلرینگ هم‌زمان با بهبود تولید، در راستای کاهش انتشار کربن تعریف شده‌اند. همچنین در پروژه‌ای دیگر، تصفیه‌خانه جدید بندرامام با هدف کنترل پساب‌های ورودی به خور موسی راه‌اندازی شده و توسعه آن نیز با هدف مدرن‌سازی در دستور کار قرار دارد.

انصاری نیک افزود: پروژه‌هایی برای کاهش رهایش بخارات هیدروکربنی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش نیروگاهی نیز تعریف شده که با همکاری گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس اجرایی خواهند شد.

ورود به حوزه انرژی پاک با تولید برق خورشیدی

مدیرعامل پتروشیمی بندرامام همچنین از ورود این مجتمع به حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: شرکت جدیدی با محوریت تأمین برق خورشیدی تأسیس شده و پتروشیمی بندرامام به‌صورت مکتوب آمادگی خود را برای تأمین مالی تولید ۲۰۰ مگاوات برق خورشیدی اعلام کرده است.

وی افزود: این پروژه در قالب برنامه چهارهزار مگاواتی گروه صنایع خلیج فارس تعریف شده و قرار است به‌عنوان یکی از پروژه‌های زودهنگام وارد فاز اجرایی شود.

 

https://ipna.news/175722کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *