مدیرعامل پتروشیمی پردیس: نوآوری پتروشیمی پردیس برای کاهش مصرف گاز و افزایش ارزآوری

اولین همایش ملی «تاسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی» با محوریت ارائه راهکارهای اجرایی و تخصصی، تلاش دارد به تقویت نقش تاسیسات در بهینهسازی مصرف انرژی بپردازد و زمینه را برای سرمایهگذاری و توسعه تکنولوژیهای جدید هموار سازد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس به عنوان یکی از سخنرانان اصلی این همایش با بیان اینکه شرکت پتروشیمی پردیس با تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن محصول اوره و آمونیاک و کمک ۱٫۱ میلیارد دلاری به اقتصاد ایران، روزانه ۶ میلیون مترمکعب گاز مصرف می کند، اظهار داشت: این شرکت به عنوان بزرگترین پتروشیمی کشور از منظر صادرات و تولید، با ۷ درصد تولید فرآورده و محصول پتروشیمی، دومین شرکت ارزآور ایران، امروز دچار آسیب های جدی شده که GDP کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
سیدمحمدرضا میری لواسانی اذعان کرد: ما امروز گاز را با قیمت ۱۵ سنت میخریم در صورتی که قیمت گاز قطر به عنوان سومین کشور دارای مخازن گاز ۸٫۵ سنت است، در سال ۹۸ قیمت گاز سه سنت بود، در سال مالی ۱۴۰۲ به ۱۱ سنت و سال ۱۴۰۳ به ۱۵ سنت رسید. یعنی ما حدود ۵۰ درصد بیش از قطر پول گاز میدهیم. از ابتدای بهمن ماه قیمت ارز، توافقی خواهد شد و بی شک قیمت گاز نیز از ۶۹۰۰ تومان به ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان خواهید رسید. پس در واقعیت ما گاز را گران تر پرداخت می کنیم.
وی افزود: اما امروز من نمی خواهم درباره ناترازی صحبت کنم، چون همه درباره ناترازی می دانیم. ما برای تولید به خوراک گاز نیاز داریم، در سال گذشته ما ۷۴ روز قطعی گاز داشتیم ولی با این وجود با راهکارهایی که ارائه دادیم توانستیم حدود ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی شرکت یعنی ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول اوره و آمونیاک تولید کنیم.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس با بیان اینکه قطعی گاز چالشی بود که ما سال مالی گذشته برای آن راهکار پیدا کردیم، اظهار داشت: متاسفانه امسال قطعی گاز به جای ۱۵ دیماه از ۱۵ مهرماه شروع شده و به ما اعلام کردهاند تا ۱۵ اسفندماه ادامه پیدا خواهد کرد، به این ترتیب ارزآورترین شرکت پتروشیمی کشور باید عملا یکی از سه فاز تولیدی خود را از مدار خارج کند که عدم النفع ناشی از آن سالانه ۱۸۰ میلیون دلار خواهد بود.