پتروشیمی ارومیه، یکی از گزینه های جذاب برای سرمایه گذاری
به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران (ایپنا)،صنایع شیمیایی مواد شیمیایی مورد نیاز دیگر صنایع را برای تولید بیش از ۷۰ هزار محصول، از طریق تبدیل مواد خام به مواد مورد نیاز، تأمین می کنند. مقدار سود آوری محصولات پتروشیمی بسیار بیشتر از فروش نفت خام است و یکی از بخش هایی که ارزآوری خوبی برای ایران در زمان تحریم ها داشت، فروش تولیدات مجتمع های پتروشیمی بود. در ادامه به تحلیل بنیادی و تکنیکال سهام شرکت پتروشیمی ارومیه با نماد شاروم میپردازیم و موقعیت آن در صنعت بزرگ پتروشیمی را جهت سرمایه گذاری به صورت کامل ارزیابی میکنیم.
پتروشیمی ارومیه در جنوب غربی شهرستان ارومیه، کیلومتر ۳۰ جاده ارومیه – مهاباد در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار با محوطه صنعتی به وسعت ۵۰ هکتار و ۶۰ هکتار فضای سبز و استخر های پساب احداث شده است. مجتمع دارای ۴ واحد فرآیندی تولید کریستال مالمین، سولفات آمونیم، اسید سولفوریک و سولفات پتاسیم و اسید کلریدریک و سرویس های جانبی تأمین کننده آب، بخار، هوا، نیتروژن، توزیع برق و مخازن است. شاروم ۹۴۵ تومان قیمت، ۱۸۷۲ میلیارد تومان ارزش بازار و ۱.۲ میلیارد تومان ارزش معاملات دارد که با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی و تقسیم سود ۵۹ درصدی فعالیت میکند.
شرکت پتروشیمی ارومیه در نظر دارد تا پایان ۱۴۰۳ محصول جدیدی تحت عنوان پلی آلومینیوم کلراید (PAC) با ظرفیت سالانه ۲۳ هزار تن به سبد محصوالت خود بیفزاید. خالص سازی سولفات پتاسیم هم از دیگر طرح های در دست اجرا میباشد که میتواند به افزایش کیفیت و ظرفیت کمک شایانی کند. هزینه های برآوردی تکمیل این دو طرح به مبلغ ۳۶۲ میلیارد تومان میباشد که با فرض نسبت قیمت به درآمد ۸ انتظار میرود خروجی این طرح ها در سال ۱۴۰۴ به مبلغ ۴۵ میلیارد تومان سود خالص باشد. ظرفیت عملی شرکت ۴ هزار تن کریستال ملامین، ۴۰ هزار تن سولفات آمونیوم، ۵۰ هزار تن اسید سولفوریک و ۳۲ هزار تن سولفات پتاسیم میباشد و بررسی ها نشان میدهد، سولفات آمونیوم و بخصوص پتاسیم همچنان جا برای افزایش مقدار تولید دارند.
بزرگ ترین سهامدار شرکت پتروشیمی ارومیه، پترول میباشد. دارایی های دیگر پرتفوی پترول، ارزنده هستند و بنظر میرسد شاروم نیز از لحاظ ارزش بازار به ارزش واقعی خود برسد. مقدار و نرخ فروش محصولات شاروم طی هفت سال و بخصوص سه سال اخیر در سطح خوبی قرار دارد. اگر مقدار فروش سولفات پتاسیم که محصول اصلی شاروم است به بیش از ۲۸ هزار تن برسد و نرخ هم همچنان صعودی باشد، سودسازی خوبی را شاهد خواهیم بود. با توجه به شرایط اقتصادی، فضای تحلیل و همچنین وضعیت مالی شرکت ها نرخ تورم را ۵۰ درصد و دستمزد را هم ۳۰ درصد در نظر گرفته ایم تا پیش بینی ها معقول باشد.
نرخ رشد سود خالص شرکت طی سالیان متوالی مثبت بوده و حتی فراتر از نرخ تورم رشد کرده است. پیش بینی میشود در آینده نیز به روند صعودی خود ادامه دهد. نسبت های نقدینگی جاری، گردش کالا، ROA و بخصوص ROE شرکت پتروشیمی ارومیه در وضعیت مناسبی قرار دارد. در مقابل، گردش مطالبات و نقدینگی آنی شرکت نسبت به قبل ضعیف تر شده است که تحریم ها یکی از دلایل اصلی آن است. حاشیه سود ناخالص شرکت برعکس حاشیه سود خالص، رشد خوبی را تجربه کرده است.
نرخ بهره وری و حقوق و دستمزد نیروی انسانی، تقریبا با مبلغ فروش رشد خوبی را تجربه میکند و این نشان دهنده حال خوب منابع انسانی میباشد. به دنبال ریزش عمیق و فرسایشی بازار بورس، قیمت سهام شاروم نیز افت ۳۳ درصدی را تجربه کرده است. بهترین حمایت های قیمتی جهت سرمایه گذاری بهینه، نواحی ۹۶۰ و سپس ۷۸۰ تومان میباشد. قوی ترین مقاومت هم جهت واکنش منفی قیمت، ۱۷۵۰ تومان و تارگت اصلی روند صعودی نیز، ۳۲۰۰ تومان است که یک بازدهی حداقل ۲۰۰ درصدی را در دل خود دارد.
برای دیدن تحلیل کامل نماد روی کلمات زیر کلیک کنید