تداوم روند افزایشی فروش محصولات پتروشیمی ایران
به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران (ایپنا)،محمدرضا حیدرزاده با اشاره به اینکه مجتمع آریاساسول اتان مورد نیاز خود را از پتروشیمی پارس دریافت میکند، افزود: این مجتمع ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و یکصد هزار تن اتیلن، ۳۷۵ هزار تن پلیاتیلن سبک، ۳۷۵ هزار تن پلیاتیلن متوسط و سنگین و ۱۰۰ هزار تن +C3 را دارد.
مدیرعامل شرکت پلیمر آریاساسول با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۸۴ هزار تن محصول در این شرکت تولید شد، گفت: ۹۷۲ هزار تن اتیلن، ۳۶۹ هزار تن پلیاتیلن سبک، ۳۵۱ هزار تن پلیاتیلن متوسط و سنگین و ۹۲ هزار تن سیتری پلاس تولیدات این شرکت بوده است.
حیدرزاده درباره روند فروش پلیمر آریاساسول در سال ۱۴۰۱ ادامه داد: پارسال با رشد ۳ درصدی درآمد فروش، رکورد ۲۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای شرکت ثبت شد.
به گفت وی، درآمدهای عملیاتی شرکت پلیمر آریاساسول در سال ۱۴۰۱، ۲۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و سود ناخالص شرکت ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که نشان میدهد حاشیه سود ۳۹ درصدی محقق شده و سود خالص شرکت ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده است.
رئیس کمیسیون پتروشیمی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ایران در بررسی سود و زیان شرکت به عوامل افزایشدهنده و کاهشدهنده سود اشاره و تصریح کرد: کاهش نرخ اتان و افزایش نرخ تسعیر ارز از عوامل افزاینده و کاهش نرخ فروش جهانی محصولات، افزایش نرخ سرویسهای جانبی و الزامات قوانین مالیاتی و بودجه و توقف ۱۲۲ روزه واحد اتیل بنزن و استایرن مونومر شرکتی که از آریاساسول خوراک دریافت میکند و تعمیرات خط لوله آب GRP از عوامل کاهنده سود در بیرون از شرکت بودهاند که سال آینده جبران خواهد شد.
حیدرزاده افزایش فروش مستقیم و کسب حاشیه سود بیشتر نسبت به فروش از طریق کارگزاریها، تولید و فروش حداکثری، تعویض خط لوله خنککننده، برنامهریزی برای فروش اتیلن مازاد تا بهرهبرداری از واحد جدید، درآمدزایی از طریق مرکز نوآوری و دانش بنیان شرکت با تجاریسازی دانش فنی موجود در مجموعه، اجرای پروژه احداث کوره دهم واحد الفین برای پایداری تولید را از اقدامهای آتی شرکت پلیمر آریاساسول بهمنظور افزایش سودآوری شرکت عنوان کرد.
وی به طرح جدید ۳۰۰ هزار تنی پلیاتیلن آریاساسول اشاره کرد و گفت: ۲۰۰ هزار تن اتیلن آن از اتیلن تولیدی مجتمع و ۱۰۰ هزار تن از خارج از مجتمع تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت پلیمر آریاساسول به برنامهریزی پروژه جداسازی ۱۶۵ هزار تن +C3 اشاره کرد که ۱۰۰ هزار تن آن از محصولات مجتمع و ۶۵ هزار تن از بیرون از مجتمع تأمین میشود.
حیدرزاده تأکید کرد: ماحصل تکمیل این طرحها، افزایش سالانه ۱۱۰ میلیون دلاری سودآوری شرکت از سال ۱۴۰۳ تحقق خواهد یافت.
وی با بیان اینکه آریاساسول با عرضه اولیه در ۷ خرداد ۹۹ با ارزش بازار ۳۰ هزار میلیارد تومان رتبه ۳۹ را در بازار سرمایه کسب کرد، گفت: این شرکت در پایان سال ۱۳۹۹ با ارزش بازار ۸۲ هزار میلیارد تومان رتبه ۲۲ و در پایان سال ۱۴۰۰ با ارزش بازار ۱۰۵ هزار میلیارد تومانی رتبه ۱۶ را کسب کرد که با تلاش همکاران در پایان سال ۱۴۰۱ با ارزش بازار ۱۶۱ هزار میلیارد تومان رتبه ۱۳ را کسب کرد.
رئیس کمیسیون پتروشیمی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: بازدهی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۱، ۶۲ درصد بوده و آریا توانست ۳ درصد بالاتر از این شاخص، بازده ۶۵ درصدی را محقق کند.
حیدرزاده با اشاره به اینکه طرحهای توسعهای شرکت؛ واحد پلیاتیلن جدید و +C3 و کوره دهم با برنامهریزی انجامشده اواسط سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسند و سودآوری ۱۱۰ میلیارد دلاری را برای شرکت محقق میکنند.
وی استمرار تولید و فروش حداکثری پایدار، ثبت بالاترین رکورد تولید و فروش در تاریخ شرکت، تولید گریدهای جدید محصولات پلیمری، شناسایی بازارهای جدید صادراتی در حد فروش مستقیم، استمرار فعالیتهای شرکت همسو با حفظ محیط زیست و مسئولیتهای اجتماعی و توسعه مرکز نوآوری و دانشبنیان آریاساسول را از برنامههای سال ۱۴۰۲ این شرکت دانست.
حیدرزاده با اشاره به اینکه یک میلیون و ۷۸۴ هزار تن محصول در سال ۱۴۰۱ در پلیمر آریاساسول تولید شده است، گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده بنا داریم در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن تولید داشته باشیم که با افزایش ۱۷۵ هزار تنی و ۱۰ درصدی رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: پارسال یک میلیون و ۸۴ هزار تن فروش محصولات آریا بود و سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۱۹۱ هزار تن فروش محصول برآورد شده است که رکورد ادوار آریا شکسته خواهد شد و ۱۰ درصد رشد فروش و ۱۰۷ هزار تن بیشتر از پارسال فروش خواهیم داشت.