مالزی به عنوان مرکز جدید صنعت شیمیایی جهان
به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران ( ایپنا) ،سیاستهای حمایتی دولت، از جمله تمرکز بر تحقیق و توسعه، شیمی سبز و راهحلهای انرژیهای تجدیدپذیر، نقشی کلیدی در تقویت موقعیت مالزی در این صنعت داشتهاند.
دولت مالزی با اجرای برنامههایی همچون نقشه راه صنعت شیمیایی ۲۰۳۰، روی توسعه ۱۱ بخش اولویتدار متمرکز شده است. این بخشها شامل مواد شیمیایی کشاورزی، الکترونیک، تغذیه و ساختوساز است. همچنین طرح جامع صنعتی جدید ۲۰۳۰ بر فرصتهای نوظهوری نظیر هیدروژن سبز و باتریهای وسایل نقلیه الکتریکی تأکید دارد و زمینهساز جذب سرمایهگذاریهای جدید در این حوزهها شده است.
شرکتهای بینالمللی نظیر«Toray» و «Kaneka» از مزایای زیرساختهای پیشرفته و سیاستهای حمایتی مالزی بهره میبرند. «Toray» توانسته است کارخانهای پیشرو در تولید رزینهای «ABS» و «MABS» در مالزی احداث کند که حدود ۹۰ درصد از تولید جهانی این محصولات را تشکیل میدهد. این شرکت از حمایتهای دولت در زمینه کسبوکار و انرژی سبز برای رشد بلندمدت خود بهره میگیرد.
شرکت «Kaneka» نیز که از دهه ۱۹۹۰ در مالزی فعالیت میکند، محصولات تخصصی نظیر پلیمرهای پیشرفته تولید میکند. این شرکت با اتکا به زیرساختهای آماده، منابع انسانی ماهر و حمایتهای دولتی توانسته است بزرگترین سرمایهگذاری خود در خارج از ژاپن را در مالزی انجام دهد و برای گسترش بیشتر برنامهریزی کند.
مالزی علاوه بر تولید مواد شیمیایی پایه، اکنون به تولید مواد پیشرفته و با ارزش افزوده بالا گسترش یافته است. تقاضای فزاینده برای مواد الکترونیکی، پلاستیکهای مهندسیشده و فناوریهای نوظهور در منطقه آسیا-اقیانوسیه به رشد این صنعت کمک کرده است. پیشبینی میشود بازار مواد شیمیایی مرتبط تا سال ۲۰۲۷ به ۱.۶۱ میلیارد دلار افزایش یابد.
دولت مالزی بهدنبال آن است که علاوه بر تولید، در حوزه خدمات ارزش افزوده نیز فعالیت کند. از طریق دیجیتالیسازی، اتوماسیون و استفاده از فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی، مالزی در حال تبدیل شدن به مرکزی برای ارائه خدمات منطقهای و جهانی است. این رویکرد، کشور را به محیطی جذاب برای سرمایهگذاران بینالمللی و شرکتی پیشرو در زنجیره تأمین جهانی تبدیل کرده است./بولتن مدیران