ایران پتروکم ۲۰۲۵ در کیش آغاز به کار کرد

نمایشگاه ایران پتروکم ۲۰۲۵ با حضور شرکت های بزرگ پتروشیمی در جزیره کیش کار خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران( ایپنا) دومین همایش و نمایشگاه ایران پتروکم ۲۰۲۵ با شعار حمایت از تولید دانش بنیان در صنعت با تمرکز بر جهش تولید در پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش در جزیره کیش آغاز کرد.‌

مراسم افتتاحیه همایش و نمایش ایران پتروکم در مرکز همایش های بین المللی کیش آغاز شد.‌

در این مراسم که اجرای آن را مژده لواسانی برعهده داشت پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران شمس مدیر روابط عمومی و مسئولیت های اجتماعی هلدینگ خلیج فارس به عنوان اولین سخنران اظهار داشت:

ایران پتروکم با توجه به تولید ساخت داخل آغاز به کار کرده است و این نمایشگاه می تواند فرصت خوبی برای تبادل ایده و آغاز همکاری های بیشتر بین شرکت های بزرگ و شرکت های دانش بنیان ایجاد کند.‌


حامد شمس مدیر روابط عمومی ، برند و مسئولیت اجتماعی هلدینگ خلیج فارس در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه ایران پتروکم گفت: این نمایشگاه فرصتی برای بیان دستاوردها است، فرصتی برای تبادل ایده و محصول با تکیه بر توان داخلی است آن‌هم برای کشوری که دچار ناترازی است.

او با اشاره به تفاوت اساسی این دوره از نمایشگاه عنوان کرد: علاوه بر ۲۴ شرکت تابعه هلدینگ خلیج فارس بیش از ۱۰ شرکت غیر تابعه نیز حضور دارند و از این نمایشگاه استقبال کرده‌اند.

شمس اظهار کرد این دوره از نمایشگاه با دوره‌های قبل تفاوت دارد از این نظر که فرصت بیشتری به مدیران عامل مجمتع‌های هلدینگ برای بازدید از غرفه‌های نمایشگاه داده شده است؛ همچنین در آن دوره از نمایشگاه جلسه هم‌اندیشی و پرسش و پاسخ نیز برگزار خواهد شد.

علی آقامحمدی، عضو شورای تشخیص مصلحت نظام، در سخنرانی خود در نمایشگاه پتروکم، بر اهمیت رشد اقتصادی ۸ درصدی و نقش کلیدی اقتصاد دیجیتال و تجارت آزاد در دستیابی به این هدف تاکید کرد.

او با اشاره به اینکه رشد ۸ درصدی نه تنها یک انتخاب، بلکه یک الزام برای کشور است، بر لزوم توجه ویژه به دو حوزه خدمات (به ویژه تجارت آزاد) و اقتصاد دیجیتال تاکید کرد.

آقامحمدی با اشاره به اهمیت رمز ارزها در شرایط کنونی، پیشنهاد داد که منطقه آزاد کیش به عنوان مرکز رمز ارز کشور معرفی شود تا شهروندان کیش بتوانند از آن برای مبادلات خود استفاده کنند. همچنین، او بر لزوم تدوین برنامه‌ای برای دیجیتال‌سازی ۳۰ درصدی اقتصاد ایران تاکید کرد و به برنامه هفتم توسعه
به عنوان سند راهبردی برای این امر اشاره کرد.

عضو شورای تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آغاز مطالعات چشم‌انداز ۱۴۳۰ ایران از سال ۱۴۰۵، به دو چالش مهم کشور یعنی جوانی جمعیت (با فرصت ۲۵ ساله) و محدودیت منابع فسیلی (با فرصت ۲۵ ساله استفاده) اشاره کرد. او از هلدینگ خلیج فارس درخواست کرد تا با ایجاد تحولی بنیادین و تشکیل ستادی ویژه، پتروشیمی‌ها را به موتور محرک توسعه کشور تبدیل کند.

هلدینگ خلیج فارس به‌دنبال مالکیت پتروشیمی‌های آبادان، جم و امیرکبیر

محمد شریعتمداری، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در همایش پتروکم گفت: پتروشیمی آبادان می‌تواند مکمل پتروشیمی اروند شود. اگر پتروشیمی‌های امیرکبیر یا جم با هلدینگ خلیج فارس پیوند مالکیتی یا تنظیم‌گری داشته باشد، می‌تواند یک انسجام در کل صنعت پتروشیمی ایران به‌وجود آورد.

ناترازی خوراک؛ بزرگترین چالش صنعت پتروشیمی ایران

احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، در دومین نمایشگاه پتروکم به تشریح دستاوردهای این صنعت و چالش‌های پیش روی آن پرداخت.

او با اشاره به حضور بیش از ۱۴۰ شرکت در این نمایشگاه، بر اهمیت ایجاد پیوند بین صنعت بالادستی پتروشیمی و نیازهای ساخت داخل تاکید کرد. همچنین، مهدوی ابهری به حمایت‌های مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس از کل صنعت پتروشیمی اشاره کرد.

مهدوی ابهری به طرح‌های دانش‌بنیان در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد که با سرمایه‌گذاری ۲۴ میلیارد دلاری، منجر به خودکفایی کشور در برخی محصولات مانند لاستیک شده است.

او ادامه داد: هدف، افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی از ۹۶ به ۱۳۱ میلیون تن تا پایان برنامه هفتم توسعه است که منجر به خلق ثروت خواهد شد.

مهدوی عنوان کرد: پتروشیمی‌ها هم‌اکنون حدود ۳۰ درصد از صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده‌اند و ۲۷ درصد ارزش بازار سرمایه نیز به این صنعت تعلق دارد.

مهدوی در ادامه سخنان خود به مهمترین چالش صنعت پتروشیمی پرداخت و گفت: بزرگترین معضل صنعت پتروشیمی، ناترازی خوراک است. با وجود طرح‌های توسعه‌ای، نگرانی از نبود خوراک کافی برای این طرح‌ها وجود دارد.

توسعه میدان‌های گازی، راه‌حل مهم

مهدوی اظهار کرد: برای رفع مشکل ناترازی خوراک، ۱۰ تفاهم‌نامه به ارزش ۸۰ میلیون دلار امضا شده است که اجرای کامل آنها منجر به افزایش ۲۲۰ میلیون متر مکعب تولید گاز در کشور خواهد شد.
او عنوان کرد از این طرح‌ها ۳ طرح اجرایی شده که یکی از آنها طرح مارون خامی‌ برای هلدینگ خلیج فارس است.
او بر توسعه هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد.

 

https://ipna.news/174202کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *