مدیرعامل پترول مطرح کرد:

ناهماهنگی درون دولت به صنعت پتروشیمی آسیب زده است

قانعی گفت: یک عزم جدی در دولت نیست و دودش در چشم صنعت می‌رود، به همین دلیل پتروشیمی لردگان دچارِ توقف شد و دودش در چشم سهامدار می رود. لذا امیدوارم که این ناهماهنگی در دوره‌ وزارت نفت جدید در دولت حل بشود و یک هماهنگی در درون دولت، به وجود بیاید.

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی‌ ایران ( ایپنا)، رشید قانعی، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس (پترول) در خصوص آخرین وضعیت پروژه‌های در آستانه بهره برداری این مجموعه اظهار داشت: ما در پترول ۶ طرح داریم که می‌خواهیم به نتیجه برسانیم، یک طرح در پتروشیمی ارومیه که آماده‌ افتتاح است و منتظریم با استقرار وزارت نفت جدید، تاریخی را به ما جهت بهره برداری اعلام کنند. این طرح واحد پلی آلومینیوم کلراید PAC است که HCl مزاحم مجتمع را در تکمیل زنجیره‌ ارزش به پلی آلومینیوم کلراید که در صنعت آب و فاضلاب به کار می‌رود، تبدیل می کند.
قانعی افزود: پروژه‌ دوم که پروژه‌ بسیار مهم و اولین واحد پلی پروپیلن در گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس و پترول است، فاز اولش را خودمان در واقع پیش راه اندازی کردیم و البته به خاطر انجام تست‌های عملیاتی اطلاع‌رسانی نکردیم که فاز دومش هم با استقرار وزارت نفت جدید تا اواخر تابستان یا نهایتاً اوایل فصل پاییز افتتاح خواهیم کرد. در رابطه با خوراکش هم قراردادی با پتروشیمی گچساران بسته ایم که در واقع C3+ را از آنجا دریافت کنیم و به پتروشیمی ایلام بیاوریم و پروپیلن تولیدی اش را افزایش بدهیم تا در ارغوان گستر ایلام مشکل خوراک نداشته باشیم.
مدیرعامل پترول ادامه داد: یک طرح دیگر هم پتروشیمی صدف است که مهمترین تجهیزش فینیشینگ بود که خوشبختانه بعد از ۸ سال، مشکلات قرارداد به نتیجه رسید و وارد سایت پتروشیمی شد. امیدواریم که پتروشیمی صدف را هم بتوانیم در پاییز راه‌اندازی کنیم. همچنین در مورد سه طرح سنقر، آرمند و پتروپرک پویا‌، طرحهای سنقر و آرمند که به ۷۰ درصد پیشرفت رسیده، امیدواریم با تامین مالی به نتیجه برسانیم و پروژه‌ های مان را تکمیل کنیم.
قانعی اعلام کرد:‌ پروژه‌ درون مجتمعی نیتروژن گوگردی پتروشیمی ارومیه‌ به زودی به اتفاق مدیران هلدینگ خلیج فارس به بهره برداری خواهد رسید که این محصول جدیدی سبد محصولات پترول در پتروشیمی ارومیه کامل خواهد زد.
مدیرعامل پترول در خصوص تاخیر در راه اندازی پروژه های توسعه ای پترول تصریح کرد: یکی از دلایل اینست که ما در پترول در سال گذشته تقریباً معادل ۱۰ سال گذشته‌ پترول یعنی تاریخ این شرکت و حتی بیشتر از آن تامین مالی کردیم به گونه ای که بیش از ۳.۵ همت تامین مالی شد. در سال ۱۴۰۳ هم از یکی از بانک‌ها ۶ همت مصوبه‌ مالی گرفتیم که اینها به صورت خرد تزریق می شود. منتها شرایط مالی کشور و شرایط بانک‌ها به دلیل وضع تکالیف از جانب دولت بر آنها شرایط خوبی نیست و به سختی می توانند تزریق نقدینگی انجام دهند، ولی بهرحال ما مصوبات مان رو گرفته ایم. از سه پروژه‌ اصلی مان که هدف‌گذاری کرده بودیم مهمترین آنها ارغوان گستر ایلام و صدف بود که به نتیجه رسیده و بقیه را هم امیدواریم که با روش‌های تامین مالی نوینی که داریم پیگیری کنیم تا بتوانیم به نتیجه برسیم.
قانعی در مورد انتظار خود از وزیر نفت دولت چهاردهم در حمایت از صنعت پتروشیمی تاکید کرد: مهمترین مساله به نظرم هماهنگی درون خود دولت است به عنوان نمونه الان یک هماهنگی خوبی بین سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور مالیاتی، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نفت حداقل در سبد محصولات پترول وجود ندارد. مثلا ما در پتروشیمی لردگان حدود ۴ همت از وزارت جهاد طلب داریم البته با قیمت‌های خیلی ناچیزی که در واقع برای اوره تعیین کردند، از آنطرف اداره‌ مالیات پیگیر مالیات بوده و اداره‌ گاز مطالبات خودش را پیگیری می کند، در حالیکه اینها تقریبا با هم قابل تهاتر است، ولی یک عزم جدی در دولت نیست و دودش در چشم صنعت می‌رود، به همین دلیل پتروشیمی لردگان دچارِ توقف شد و دودش در چشم سهامدار می رود. لذا امیدوارم که این ناهماهنگی در دوره‌ وزارت نفت جدید در دولت حل بشود و یک هماهنگی در درون دولت، به وجود بیاید.
مدیرعامل پترول در مورد علت قطع گاز لردگان به دلیل تامین منابع یارانه ها توسط شرکت ملی گاز گفت: من از مسائل داخلی شرکت گاز اطلاع ندارم و ممکن است به این دلیل باشد یا ممکن است دلیلِ دیگری داشته باشد، ولی آن چیزی که مشهود است ناهماهنگی درون دولت است که امیدواریم در دوره‌ جدید این ناهماهنگی‌ها از بین برود.
قانعی در مورد اقدامات انجام شده در راستای صدور تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی شرکتهای دانش بنیان با برند PGPIC اعلام کرد: چند تا از شرکت‌ها برای این منظور اعلام آمادگی کرده اند که در حال مذاکره به آنها هستیم و امیدواریم بتوانیم به نتیجه برسیم.

https://ipna.news/172368کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *