کمبود خوراکِ مایع در برخی از پتروشیمیهای کشور

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردهای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: از سوی دیگر باتوجه به عدم تنظیمگری صحیح وزارت نفت تعداد خیلی زیادی پتروشیمی خوراکمایع داریم که اینها با سرمایهگذاری چند صد میلیون دلاری ساخته شدند. اما نمیتوانند از خوراک به طور کامل بهرهمند شوند، به طوری که اکنون پتروشمی شازند، ایلام، امیرکبیر، بوعلی و نوری کمبود خوراک دارند، در صورتی که در تمامی آنها سرمایهگذاری شده و ظرفیتهای خوبی ایجاد شده است.
وضعیت سرمایهگذاری خوب نیست
وی بیان داشت: اکنون برای توسعه زنجیره تولید پتروشمی نیاز به سرمایهگذاریهای جدیدی داریم اما وضعیت سرمایهگذاری خوب نیست زیرا هدفگذاری صحیح نیست و میزان سرمایه به بخش توسعه این صنعت بسیار کم است. از طرف دیگر شرایط برای ورود سرمایهگذار بخش خصوصی واقعی هم مهیا نیست زیرا روش سرمایهگذاری بدرستی اجرا نمیشود، مثلا همه توان را برای تزریق به یک پتروشیمی خاصی گذاشتهاند که توجیه ندارد حال آنکه اگر روی زنجیرههای دیگر سرمایهگذاری میکردند موجهتر بود.
عوارض غلط در بودجه ۱۴۰۳
معروفخانی تاکید کرد: مسائل و مشکلاتی که دولت روز به روز برای پتروشیمی ایجاد میکنند از جمله عوارض غلطی در بودجه ۱۴۰۳ گنجانده شده، عدم سرمایهگذاری جدید و عدم تنظیمگری صحیح توسط متولیان امر منجر به این شده که آینده خوبی را برای صنعت پتروشمی کشور نمیتوان پیشبینی کرد حال آنکه پتروشیمی کشوری مثل عربستان که با تکنولوژی خاصی جلو میرود و با برنامهریزی ایران در این صنعت قابل مقایسه نیست.
واگذاری بازار به عربستانیها
وی با بیان اینکه برنامههای پتروشیمی در ایران منجر به از دست رفتن بازارهای این محصولات شده است، افزود: هزینههایی که به این صنعت تحمیل شده منجر به این شده که روی قیمت تمامشده، مزیت رقابتی و قیمت کالای ما اثر بگذارد و باعث میشود به مرور بازارهایمان را از دست بدهیم و نتیجه آن اینکه محصول عربستانی با قیمت پایینتر جایگزین میشود.