تداوم روند کاهش صادرات کاستیک سودا از سوی پتروشیمی های آمریکا
صادرات سودسوزآور (کاستیک سودا) آمریکا در سه ماه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی نسبت به دوره مشابه پارسال سه درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران(ایپنا)؛ آمارهای کمیسیون تجارت بینالمللی آمریکا نشان میدهد در پی تعطیلی مجتمعهای تولید کلرآلکالی بهدلیل سرمای قطبی شدید ماه فوریه در منطقه خلیج مکزیک، صادرات سود سوزآور ایالات متحده در سه ماه نخست سال ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه پارسال سه درصد کاهش یافت.
دادهها حکایت از آن دارد که آمریکا در سه ماه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی حدود یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن سود سوزآور صادر کرده است که در مقایسه با یک میلیون و ۳۷۰ هزار تن در دوره مشابه پارسال کاهش یافته است.
آمارها نشان میدهد که صادرات در ماه ژانویه به ۵۶۱ هزار و ۹۱۷ تن و در ماه فوریه با ۱۸ درصد افت به ۴۵۹ هزار و ۶۳۹ تن رسید. صادرات این محصول آمریکا در ماه مارس امسال نیز با ۳۳ درصد افت به ۳۷۰ هزار و ۶۰ تن رسیده است.
حدود ۹۰ درصد ظرفیت تولید کلر آلکالی آمریکا در سواحل خلیج ایالات متحده آمریکا جایی که در پی سرمای شدید قطبی طی اواسط ماه فوریه فعالیت بسیاری از پتروشیمیها در این منطقه تعطیل شد.
فعالیت این مجتمعها در ماه مارس به آرامی ازسرگرفته شد زیرا تولیدکنندگان برای تأمین مواد اولیه اتیلن منتظر راهاندازی دوباره واحدهای کراکر در بخشهای بالادست بودند و افزایش تولید نیز بهدلیل آسیبدیدگی تاسیسات در سرمای شدید برای بیش از ۷۲ ساعت تدریجی بوده است.
سود سوز آور، محصول جانبی تولید کلر، ماده اصلی تولید صنایع آلومینا، کاغذ، صابونها و مواد شوینده است.
برزیل، بهترین بازار صادراتی سود سوزآور آمریکا، ۷۷۴ هزار و۸۸۳ تن از این محصو را در سه ماه نخست امسال از آمریکا وارد کرد که ۵۸ درصد صادرات سودسوزآور ایالات متحده شامل میشود، ۲ درصد بیشتر از ۷۵۹ هزار و ۵۷۲ تن ثبت شده در دوره مشابه پارسال است.
صادرات سودسوزآور آمریکا به برزیل در ماه فوریه به ۲۹۸ هزار و ۸۶۷ تن رسید که در مقایسه با ۲۷۸ هزار و ۱۷۴ تن در ژانویه ۷.۴ درصد افزایش نشان میدهد.
صادرات سودسوزآور آمریکا به برزیل در ماه مارس با ۳۳ درصد کاهش به ۱۹۷ هزار و ۸۴۲ تن در ماه مارس رسید ، که در پی سرمای شدید قطبی اواس ماه فوریه و بهدنبال آن تعطیلی مجتمعهای پتروشیمی پدید آمده است.
دادهها حکایت از آن دارد که در پی کاهش صادرات سود سوزآور آمریکا، واردات این کشور در سه ماه نخست امسال با افزایش روبهرو بوده است.
ایالات متحده صادر کننده خالص سود سوزآور است، با این حال، واردات این محصول در سواحل شرقی و غربی ایالات متحده جریان دارد زیرا قیمت وارداتی این محصول با راهآهن از سواحل خلیج ایالات متحده مطلوبتر است.
آمارهای کمیسیون تجارت بینالمللی آمریکا نشان میدهد که واردات سود سوزآور در بازه زمانی ژانویه تا مارس امسال با ۲۳.۶ درصد کاهش نسبت به دوره مشابه پارسا به ۲۵۱ هزار و ۱۷۵ تن رسیده است، در حالی که این رقم در سه ماه پایانی ۲۰۲۰، ۲۰۳ هزار و ۱۳۶ تن بود.