صنعت پتروشیمی سد تحریم را شکست/ خروج پتروشیمی اروند از آلاینده ها در سال ۱۴۰۰/پتروشیمی جدیدی با سهامداری کلیدی اروند در راه است
یکی از شرکتهایی که در مقابل تحریمها پا پس نکشیده، پتروشیمی اروند است. با وجود کاهش میزان صادرات در برهه ای از زمان، عملکرد این شرکت جهش درآمدی را به دنبال داشته است.
به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران(ایپنا)؛حسن نشانزاده، مدیرعامل پتروشیمی اروند به فروش ۷۰ درصد محصولات این شرکت در داخل اشاره کرد و گفت: با همه مشکلاتی که در سال ۹۹ به دلیل کرونا و تحریمها با آن مواجه بودیم تولید این شرکت نسبت به پارسال پنج درصد رشد کرده است.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی تولید واحد کلر در این شرکت نسبت به پارسال افزود:کلر یکی از محصولات میانی و استراتژیک پتروشیمی محسوب میشود. کلر پتروشیمی بندرامام، اروند، غدیر، زنجیره ایزوسیاناتها در پتروشیمی کارون و پلیکربنات در پتروشیمی خوزستان از این شرکت تأمین میشود.
وی با بیان اینکه پتروشیمی اروند یکی از شرکتهای پیشرو هلدینگ خلیج فارس در حمایت از ساخت در حوزه کاتالیست، مواد شیمیایی و قطعات محسوب میشود، گفت: در دوسال گذشته موفق شدهایم ۶۰ درصد مواد شیمیایی و کاتالیستهای مورد نیاز پتروشیمی اروند را داخلیسازی کنیم.
مدیرعامل پتروشیمی اروند از نصب تجهیز سانتریفیوژ که پیش از این در پتروشیمی شهید تندگویان داخلیسازی شده بود تا سه ماه آینده در این شرکت خبر داد و گفت: کاتالیست به کار رفته در این تجهیز بسیار پیشرفته و حاکی از توانمندی سازندگان داخلی در حوزه این کاتالیست پیچیده است.
نشانزاده به تحریمهای اعمال شده بر صنعت پتروشیمی هم اشاره کرد و افزود: اگرچه تنها ۳۰ درصد محصولات پتروشیمی اروند صادر میشود اما به دلیل تحریمها توانستیم بازارهای صادراتیمان را متنوع کنیم و به چند بازار محدود نباشیم.
وی گفت: باید پذیرفت تحریمها شرایط غیرعادی را بر صنعت پتروشیمی تحمیل کرده است به همین دلیل برای عبور از این شرایط، باید خلاقیت بیشتری به کار برد. خوشبختانه مدیران صنعت پتروشیمی توانستند بر این شرایط فائق آیند.
نشان زاده مقدم با بیان اینکه هلدینگ خلیج فارس آمادگی دارد سهام پتروشیمی اروند که یکی از شرکتهای فعال و موثر در صنعت پتروشیمی کشور است در بورس عرضه کند، افزود:پیش از این هلدینگ خلیج فارس ۴ مجتمع زیرمجموعه خود نظیر پتروشیمی پارس، تندگویان، بوعلی و آریا ساسول در بورس عرضه کرده است و اکنون آمادگی داریم سهام پتروشیمی اروند که یکی از شرکتهای فعال و موثر در صنعت پتروشیمی کشور است در بورس عرضه کنیم.
وی با بیان اینکه پتروشیمی اروند بعنوان بزرگترین تولید کننده پی وی سی جهان یکی از افتخارات کشور محسوب میشود گفت:محصول این مجتمع پتروشیمی تامین کننده مواد اولیه و خوراک بسیاری از صنایع پایین دستی نظیر لوله سازیها، در و پنجره سازها و … است.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با بیان اینکه پس از ورود به بازار، سرمایه مهمترین موضوع مدیریت سهام است که با کمک هلدینگ خلیج فارس و شرکت مدبران اقتصاد که در صندوق بازرگانی هم دارد،مدیریت می کنیم ،تصریح کرد :پتروشیمی اروند به عنوان سهامدار هلدینگ،بندر امام و همچنین هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در حال راه اندازی پتروشیمی جدیدی در بندر ماهشهر هستیم که منتظر تایید نهایی و موافقتهای اصولی و پروانه بهره برداری هستیم که تا سال ۱۴۰۰ کلید بخورد که اروند یکی از سهامداران کلیدی این پروژه است.
وی در خاتمه ضمن اشاره به مسئولیت های اجتماعی پتروشیمی ها در دوران کرونا اشاره کرد و اظهار داشت : توسط تمام پتروشیمی ها از جمله پتروشیمی اروند در بندر ماهشهر در قالب مسئولیتهای اجتماعی در تهیه ماسک ،گان و تولیدات آب ژاول ۸۰میلیارد تومان در این دوران هزینه شده است .