افزایش ۲۴ درصدی فروش داخلی محصولات پتروشیمی

رییس دفتر توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی از افزایش ۲۴ درصدی فروش داخلی محصولات پتروشیمی در نیمه نخست سال ۹۹ در مقایسه با دوره مشابه سال ۹۸ خبر داد.

 

*** افزایش فروش محصولات پتروشیمی

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران(ایپنا)؛فروش محصولات پتروشیمی در بورس در سال‌های اخیر رشد مطلوبی داشته است، به ‌طوری که سال ۹۸ به حدود ۵ میلیون تن رسید و این رقم از ابتدای سال ۹۹ تاکنون با ۲۴ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی کشور همانند بخش بالادستی در سال‌های اخیر با رشد همراه بودند، گفت:

براساس مطالعه‌ای که دفتر توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در زمینه تناسب میان توسعه صنایع بالادستی و پایین‌دستی پتروشیمی انجام داده مشخص شد که با همین طرح‌ها و مجوز‌هایی که وزارت صنعت برای ایجاد صنایع پایین‌دستی صادر کرده، ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن ظرفیت مصرف مواد پتروشیمی در داخل کشور وجود دارد.

*** جلوگیری از فروش مواد اولیه در بازار آزاد

رییس دفتر توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی با بیان اینکه شرکت‌های زیادی در شهرک‌های صنعتی وجود دارند که باید مصرف‌کننده محصولات پتروشیمی (صنایع پایین‌دست) باشند، اما در عمل فعال نیستند، افزود:

فعال نبودن آن‌ها دلایل مختلفی دارد، از جمله اینکه در آن زمان محصولاتی که دریافت می‌کردند به‌ صورت یارانه‌ای بود و آن‌ها مجوز ساخت واحد را دریافت می‌کردند تا تنها از مزایای دریافت مواد پتروشیمی استفاده کنند.
وزارت صنعت در حال اجرایی کردن سامانه افق به‌ منظور پالایش سهمیه‌ها و مدیریت بازار است که در آن نسبت خوراک دریافتی و محصول تولیدی به‌ منظور جلوگیری از فروش مواد اولیه در بازار آزاد ثبت می‌شود.

اگر میزان تقاضا مشخص و نیاز واقعی شود شرکت ملی صنایع پتروشیمی تضمین می‌کند که بازار در تأمین مواد اولیه دچار مشکل نمی‌شود و این شرکت برای جبران کمبود موادی که پتروشیمی‌ها تولیدکننده آن هستند

اما برای تأمین بازار داخل کافی نیستند، واردات آن محصولات را پیگیری می‌کند، البته این را هم باید گفت که شرکت ملی صنایع پتروشیمی نمی‌تواند روی این مسئله ورود داشته باشد، اما در دستورالعمل ستاد تنظیم بازار دیده شده است که شرکت‌های پتروشیمی که خودشان تولیدکننده هستند یا عمده تولید را در اختیار دارند، واردات را به قیمت تلفیقی انجام دهند، زیرا پتروشیمی‌ها زیرساخت‌های لازم و توان واردات با حجم بالا را دارند و بر اساس تجربه‌های این دفتر، به نفع منافع ملی است.

*** قانون معافیت مالیاتی

ربیس دفتر توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در پایان پیرامون اینکه هم اکنون مطالعات و امکان‌سنجی‌های توسعه صنعت پتروشیمی متناسب با نیاز صنایع پایین‌دستی بررسی و به ‌طور مشخص طرح‌های پیشران صنعت پتروشیمی بر اساس نیاز بازار تعریف شده است، اظهار کرد:

حتی در طرح‌های پیشران که به دولت نیز ارائه شده است، درخواست شده که در قانون معافیت مالیاتی صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، اصلاحاتی اعمال و این معافیت مالیاتی به صنایع پایین‌دستی هم تسری داده شود تا تولیدکنندگان به ‌منظور تکمیل زنجیره ارزش برای توسعه این بخش تشویق شوند.

چنانچه این اصلاحات انجام شود و محصول نهایی که تولید می‌شود نیز از معافیت مالیاتی برخوردار شود، کمک فراوانی به توسعه صنایع پایین‌دستی و تکمیل زنجیره ارزش که همان جلوگیری از خام‌فروشی است، خواهد شد، یعنی هرچه به سمت تکمیل زنجیره ارزش پیش می‌رویم معافیت‌های مالیاتی افزایش یابد.

https://ipna.news/153254کپی شد!