مجتمع پسماند صنعتی در پارس جنوبی راه اندازی می شود
خورنا|باقر گل فر:مجتمع پسماند صنعتی و ویژه در پارس جنوبی با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان در آیندهای نزدیک راهاندازی میشود.
بنابه گزارش سرویس نفت و پتروشیمی به نقل از سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، نشست هماندیشی راهاندازی مجتمع پسماند خطرناک منطقه ویژه پارس با حضور مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس، مدیر امور پسماندهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، رؤسای محیط زیست شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مسئولان محیط زیست شرکتهای پتروشیمی مستقر در منطقه، دیروز (شنبه، ۱۶ شهریورماه) برگزار شد.
سیدپیروز موسوی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس در ابتدای این نشست با اشاره به طرحهای صنعت نفت در منطقه ویژه پارس گفت: پارس جنوبی بزرگترین پروژه تاریخ صنعت نفت است که تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار در این منطقه سرمایهگذاری شده است، بنابراین به جرات میتوان گفت پارس جنوبی مهمترین طرح سرمایهگذاری کشور در طول تاریخ است.
وی ادامه داد: ساخت پالایشگاهها و افزایش ظرفیت تولید در میدان مشترک پارس جنوبی برخاسته از روحیه جهادی در میان کارکنان صنعت نفت است، زیرا غربیها تمایلی به نقشآفرینی ایران در بازار انرژی دنیا نداشتند، از این رو این سطح از پیشرفت در پارس جنوبی مرهون تلاش همه مدیران و کارکنان صنعت نفت است.
وی با اشاره به برنامههای وزارت نفت برای کاهش آثار زیست محیطی طرحها بر مردم و محیط پیرامونی گفت: وزارت نفت خود را مکلف به رفع دغدغه مردم میداند و خوشبختانه در زمینه پروژه پسماندهای صنعتی و ویژه پارس جنوبی سرمایهگذار طرح انتخاب و اراضی مورد نظر نیز به آنان واگذار شده و انتظار ما نیز این است سرمایهگذار این طرح بر اساس برنامه زمانبندیشده پروژه را به پایان برساند.
موسوی به بیان ضرورت راهاندازی مجتمع پسماند منطقه ویژه پارس پرداخت و گفت: توجه به اینکه وجود پسماند در فرآیند پالایش گاز و تولید اجتنابناپذیر است، یکی از بزرگترین اقدامهایی که پس از ابلاغیه سال ۹۵ وزارت نفت در دستور کار قرار گرفت، احداث مجتمع مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بوده است.
بهرام دشتینژاد، مدیر ارشد ایمنی، بهداشت، محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران منطقه ویژه پارس نیز در این نشست گفت: سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به نمایندگی از وزارت نفت احداث مجتمع پسماندهای صنعتی و ویژه را در دستور کار قرار داده است که مطالعات مکانیابی آن با همکاری دانشگاه شهید بهشتی براساس الزامهای سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد.
دشتینژاد افزود: مجتمع پسماند در اراضی دو منطقه ویژه پارس و در دو سایت جداگانه احداث میشود که میتواند سالانه تا ۱۵۰ هزار تن پسماندهای غیرقابل بازیافت را براساس اصول مهندسی و بهداشتی، دفن و انرژی این پسماندها را بازیابی کند.
وی تاکید کرد: قرار است در این طرح ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شود که با بهرهبرداری از آن یکی از معضلات و چالشهای منطقه حل خواهد شد.