تلاش برای ارتقای حضور دوده صنعتی پارس در بازارهای جهانی

شرکت دوده صنعتی پارس از شرکت‌های تابعه هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی با ظرفیت اسمی ۳۰ هزار تن در دو خط شامل یک خط گرید‌هارد و یک خط گرید سافت با ظرفیت کامل یکی از مهم‌ترین شرکت‌های تولیدکننده دوده در ایران محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری پتروشیمی ایران(ایپنا)؛ شرکت دوده صنعتی پارس از شرکت‌های تابعه هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی با ظرفیت اسمی ۳۰ هزار تن در دو خط شامل یک خط گرید‌هارد و یک خط گرید سافت با ظرفیت کامل یکی از مهم‌ترین شرکت‌های تولیدکننده دوده در ایران محسوب می‌شود. این شرکت در شهرک صنعتی کاوه شهر ساوه قرار دارد و تولیدات آن تامین کننده مواد اولیه شرکت‌های تایرساز و لاستیک‌ساز و قطعه‌ساز است. دوده صنعتی پارس، دومین شرکت تولیدکننده دوده در کشور است که قدمت آن به ۲۵ سال پیش باز می‌گردد.

شرکت دوده صنعتی پارس در سال گذشته توانست با رکوردشکنی فروش ۲۵ سال گذشته را پشت سر بگذارد و فروش سال ۹۸ را به ۲۷ هزار تن افزایش دهد. در همین حال افزایش ۵ درصدی (۲۶ هزار تن) تولید در مقایسه با سال ۹۷، افزایش ۵۷ درصدی سود خالص در سال ۹۸، استفاده از ظرفیت‌های تولید برای کاهش هزینه‌های جذب نشده، افزایش حاشیه سود، بهبود ساختار ترازنامه و حقوق صاحبان سهام از مهم‌ترین بخش‌های عملکردی دوده صنعتی در سال ۹۸ است.

هیات مدیره دوده صنعتی پارس مصمم است در سال ۹۹ که با عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده، برای دستیابی به سهم بیشتر در بازارهای داخلی و خارجی اقدام کند. در این مسیر شفاف‌سازی بیشتر فرایند خرید مواد اولیه و فروش محصولات از طریق بورس کالا، مدیریت هزینه‌ها در همه بخش‌ها و استفاده بهینه از سرمایه انسانی و نیز تجهیزات و منابع مالی از دیگر محورهای اصلی دوده صنعتی در سال جاری است.

در همین حال دوده صنعتی پارس برنامه‌های بسیاری برای ارتقای سیستم خطوط تولید شرکت پیش‌بینی کرده است. مدیرعامل شرکت دوده صنعتی پارس در این باره تاکید دارد: در سال گذشته مسائل فنی نوسازی راکتورهای دوده‌هارد با کمک شرکت مهندسین مشاور طرح و فرایند کیمیا بررسی شد؛ باتوجه به گزارش‌های فنی این مشاور، گزارش مطالعات اقتصادی نوسازی راکتور‌هارد دوباره تهیه و پس از تایید هیات مدیره دوده صنعتی پارس و هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی (PIIC) برای تایید به شرکت تاپیکو و شستا ارائه شد. پس از تایید نهایی فرایندهای طراحی، تامین تجهیزات و نصب آغاز و با تامین مالی مناسب، پس از دو سال راه‌اندازی خواهد شد. مطالعات انجام شده این طرح را اقتصادی نشان می‌دهد و بازگشت سرمایه در مدتی کمتر از سه سال محقق خواهد شد. از مزایای این طرح این است که در عمده زمان اجرای آن، هر دو خط تولید دوده‌هارد و سافت به کار خود ادامه می‌دهند و تولید متوقف نمی‌شود. تنها برای بخش انتهایی و انجام برخی ارتباطات و اتصالات نهایی، حدود دو ماه توقف خطوط را خواهیم داشت.

به گفته مجید محمدی، برای این تغییرات و به روزرسانی اقدامات ابتدایی انجام شده و امید می‌رود که در ۶ ماهه دوم سال جاری مراحل اجرایی کردن این به روزرسانی آغاز شود. او درباره میزان افزایش تولید پس از اجرای این طرح نیز می‌گوید: پس از اجرایی شدن این طرح تولید گرید‌هارد شرکت دو برابر شده و از ۱۰ هزار تن به ۲۰ هزار تن خواهد رسید که موجب افزایش سود شرکت در بازار به دلیل افزایش مشتریان و رشد قیمت‌ها می‌شود.

مدیرعامل دوده صنعتی در ادامه می‌گوید: یک نکته در بازار دوده، افزایش تقاضای دوده‌هارد است. با اجرای این طرح و با اندکی تغییر در خط سافت موجود، می‌توان قابلیت تولید دوده‌هارد با کمک راکتورهای‌ هارد موجود را در خط سافت ایجاد کرد و پس از آن هنگام تقاضای بیشتر دوده‌هارد در بازار، در خط سافت موجود نیز دوده‌هارد تولید کرد. در این طرح برای ممانعت از توقف تولید، تنها به نوسازی راکتورهای ‌هارد پرداخته شده است. هم‌اکنون تولید دوده سری ۲۰۰ در کارخانه دوده صنعتی پارس مقدور نیست. اجرای چنین طرحی علاوه‌بر افزایش ظرفیت اسمی کارخانه به ۳۵ هزار تن در سال، کاهش قیمت تمام شده محصول، تولید دوده سری ۲۰۰ به‌عنوان محصولی جدید را در پی خواهد داشت. در مجموع نه تنها در بازار داخلی قدرت چانه‌زنی و رقابت دوده صنعتی پارس افزایش خواهد یافت بلکه فروش در بازار جهانی دوباره از سر گرفته خواهد شد که موجب افزایش سودآوری شرکت می‌شود.

مدیرعامل دوده صنعتی پارس درخصوص سهم شرکت در بازار داخلی تاکید دارد: در سال گذشته با برنامه‌ریزی و تعاملاتی که با شرکت‌های لاستیک‌ساز صورت گرفت با رقابتی کردن سه مولفه قیمت، کیفیت و زمان تحویل‌دهی بسیاری از بازارهای از دست رفته باز پس‌گیری شد. در همین حال در نظر داریم با به‌روزرسانی فناوری و آماده‌سازی خط جدید وارد رقابت در بازارهای جهانی شویم. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در تلاش هستیم امسال بتوانیم ۳۰ درصد بازار داخلی را به دست آوریم و مازاد تولید را برای صادرات آماده کنیم. دوده صنعتی پارس در گذشته به ۳۵ کشور جهان صادرات داشته اما در طول سال‌های گذشته به دلیل ورود رقبای چینی و هندی به بازار بخشی از صادرات این محصول از دست این شرکت خارج شده که نیازمند برنامه‌ریزی صحیح برای باز پس‌گیری بازار‌های بین‌المللی است. بیشترین صادرات دوده به کشور ترکیه است و این شرکت تلاش دارد تا بازار مصرف ترکیه را به طور کامل شناسایی کند. بازار مصرف ترکیه ۱۸۰ هزار تن دوده در سال است و این مساله در حالی است که ظرفیت کل تولید دوده صنعتی ایران ۱۴۰ هزار تن است که ۵ هزار تن آن مصرف داخلی دارد و مابقی آن صادراتی است. بعد از بازار ترکیه بازار هند، پاکستان و آسیای شرقی مانند کره، ژاپن و فیلیپین و ویتنام بازارهای هدف و مصرف‌کننده دوده صنعتی هستند که دوده صنعتی تلاش دارد با حضور در نمایشگاه‌های مجازی محصولات خود را به آن‌ها نیز معرفی کند. همچنین کشورهای آفریقایی مانند کنیا نیز نیازمند دوده صنعتی هستند. حضور در نمایشگاه‌ها به دلیل وجود مشتری و تولیدکننده به صورت همزمان در یک نقطه خاص بسیار فرصت خوبی برای جذب بازار است با این حال در سال‌های گذشته به دلیل فعالیت شبکه مجازی و اطلاع‌رسانی سریع در این فضا حضور در نمایشگاه‌ها کمرنگ‌تر شده است. به اعتقاد مدیرعامل دوده صنعتی پارس می‌توان از این فضا برای تعامل سازنده‌تر بین تولیدکننده و مشتریان بهره گرفت؛ شرکت دوده صنعتی پارس همچنین در همین راستا تلاش کرد تا سایت خود را به طور کامل به‌روزرسانی کرده و در نمایشگاه‌های مجازی حضور به هم رساند.

مدیرعامل شرکت دوده صنعتی پارس معتقد است: برای ورود به بازار جهانی دوده صنعتی نیازمند ارتقای کیفیت محصولات هستیم و باید تلاش کنیم تا با به‌روزرسانی تکنولوژی خود کیفیت و تنوع محصول را افزایش دهیم زیرا موضوع قیمت تمام شده برای ما مطرح نبوده و از لحاظ قیمتی تولیدات ما قابل رقابت با نمونه‌های خارجی آن هستند.

https://ipna.news/150373کپی شد!